• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Raonić je moj zemljak, dobro se poznajemo

Autor mondo.rs

"Raonić veoma jako servira i moraću dobro da se odmorim pre susreta, kako bi reakcije bile na nivou", kaže Novak Đoković uoči duela sa Kanađaninom rođenim u Podgorici.

Lakše nego što se očekivalo, Novak Đoković je u nedelju savladao Žo-Vilfreda Congu i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

"U ovakvim okolnostim, imavši u obziru četvrto kolo i da smo igrali na njegovom omiljenom tunriru, nisam očekivao da će ovako kratko trajati meč... Očekivao sam njegov malo veći otpor", rekao je Đoković posle meča koji je trajao sat i po vremena.

"Ipak, s druge strane, dobro sam se pripremio sa svojim timom za Congu i jasno imao viziju šta želim da uradim na terenu. Kvalitetno sam odigrao, malo grešio, terao sam ga na udarac više, što on ne voli", dodao je naš najbolji teniser.

Najviše problema Novak je imao u drugom setu, koji je dobio 6:4, dok je u prvom i trećem bilo po 6:1.

"Hteo sam da dobijem drugi set, da mu ne dozvolim da se vrati u meč i da probudi publiku, čijom energijom se on hrani. Takođe, uslovi su meni išli na ruku. Teren je bio sporiji, što je neutralisalo njegov servis i njegovu brzinu", smatra Đoković.

Na konstataciju novinara da je među publikom najveći favorit za osvajanje titule, srpski igrač je kazao da mu to imponuje, ali i da oseća pritisak.

"Takva stvar može samo da mi pomogne, da se stvara vrsta dobre atmosfere i pozitivna energija, kojom se hranim... Godi mi kada direktor Rolan Garosa kaže da misli da ću ja osvojiti turnir. S druge strane, pritisak je uvek tu, ali znam kako da se nosim sa tim".

Srpski igrač će se u četvrtfinalu sastati s Milošem Raonićem, 23-godišnjim Kanađaninom crnogorskog porekla, koji ga je nedavno dobro oznojio u Rimu.

"Očekujem neizvestan meč ovde, kao što je nedavno bilo u Rimu. On uvek pruža maksimum, veoma se trudi i srećan sam zbog njega, jer je ušao u 10 najbolje rangiranih igrača", istakao je Đoković i potom ukratko analizirao rivala:

"Raonić veoma jako servira i moraću dobro da se odmorim pre susreta, kako bi reakcije bile na nivou. Između mene i njega nema mnogo tajni, dobro se poznajemo, on je moj zemljak", uz osmeh je rekao naš teniser.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC