• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Nadalov čas Duciju gledao Prins

Autor mondo.rs

Dušan Lajović je imao čast i priliku da konačno igra protiv Rafaela Nadala. Španac ga je deklasirao 3:0 (6-1, 6-2, 6-1) i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Dušan Lajović je do sada gledao Rafaela Nadala samo na televizijskim ekranima. U ponedeljak je imao prvi put u karijeri imao priliku da igra protiv njega.

I to ne bilo gde, nego na jednom od najsprestižnijih turnira na svetu - Rolan garosu, i to na glavnom terenu Filip Šatrije.

Razlika u klasi i kvalitetu bila je očigledna. Ne može se reći da je 83. teniser sveta nešto posebno namučio prvog tenisera sveta, ali u pojedinim trenucima, pojedinim gemovima, Lajović je pokazao potencijal.

Nadal je "kralj šljake" i tu nema dileme. Očekivalo se, možda, da Lajović iskoristi tu rasterećenost, da "opusti ruku", pa šta bude... Ali, Nadal je mnogo ozbiljan igrač da bi sebi dozvolio bilo kakvo opuštanje.

Lajoviću aplauzi za sve što je uradio na ovogodišnjem Rolan Garosu i nada da će ovako nastaviti.



PRVI SET

- Nadal je poveo 1:0 u gemovima. Sa "nulom".

- Odmah brejk za Nadala. Lajović je nekoliko puta pogrešio, slao lopticu u mrežu i nije uspeo da isparira jakim udarcima Španca. 2:0 za Rafu.

- Trema je učinila svoje. Osvojio je prvi poen na servis Nadala, potom je poslao Španca na drugu stranu terena i umesto da lako poentira na mreži, udario je lopticu tako da je promašio sve! Lajović se potom nasmejao sam sebi... Nadal, naravno, sve kažnjava - 3:0.

- Lajović je ponovo imao nekoliko neiznuđenih grešaka. Očigledno je da je impresioniran protivnikom sa druge strane mreže. Nadal je napravio drugi brejk - 4:0.

- Duci pokazuje da ume da igra tenis. Dobio je aplauze za lepo izgrađen poen i egzekuciju na mreži. Ali, Rafu ne može to da uzdrma - 5:0.

- U publici je i legendarni muzičar Prins (Prince)!

- Gledali smo najlepši poen u dosadašnjem toku meča, koji je, nažalost, pripao Nadalu, ali se Lajović u nekoliko navrata sjajno odbranio, izvukao iz gotovo bezizlazne situacije... Uspeo je srpski teniser da dođe do 40:40 na svoj servis, a potom i do prednosti. Odobravanje publike! I evo ga, prvi gem!

- Za nekih 30-ak minuta, Nadal je dobio prvi set 6:1.

DRUGI SET

- Na startu drugog seta odmah brejka Nadala. Vodi 1:0. Odmah potom još jedan ubedljiv servis-gem za Španca i 2:0 u drugom setu.

- Apsolutna dominacija Nadala na početku drugog seta, novi brejk - 3:0. Lagano do 4:0.

- Lajovićevi znaci života. Na svoj servis je stigao do 40:40, potom i do prednosti. A onda i do drugog gema u meču - 1:4.

- Nadalu se žuri da odmori... 5:1.

- Ali, Duci je uspeo da osvoji drugi gem u ovom setu i to as udarcem - 2:5.

- Lajović je imao dve brejk lopte, borio se, ali nije uspeo da iskoristi šansu.  Nadal je poveo 2:0 u setovima.

TREĆI SET

- Nadal je ponovo otvorio set brejkom - 1:0. Imao je Nadal 40:0 na svoj servis, ali je Lajović stigao do izjednačenja (manje-više zahvaljujući greškama Španca), ali Rafa je potvrdio brejk - 2:0.

- Još jedan brejk Nadala za 3:0. Idemo ka završnici meča... Prvi reket sveta ne posustaje, nedostaju mu još dva gema do trijumfa. Još jedan...

- Brejk Lajovića pravo niotkuda na opšte odobravanje publike! 1:5.

- Ali, Nadal mu se odmah revanširao. Prepustio je Lajoviću ukupno četiri gema. Kraj meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC