• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović: Svaki poen protiv Rafe je vredan

Autor mondo.rs

Srpski teniser izjavio da je i pored ubedljivog poraza u meču osmine finala zadovoljan nastupom na Rolan Garosu.

Dušan Lajović očekivano je eliminisan sa Otvorenog prvenstva Francuske, izgubivši od Rafaela Nadala rezultatom 6:1, 6:2, 6:1.

Ipak, da nam je neko pred početak Rolan Garosa rekao da će Lajović biti na terenu i početkom druge nedelje turnira, svi bismo rekli da je to fenomenalan rezultat. Podsetimo da je njemu ovo tek drugi nastup u glavnom žrebu nekog grend slem takmičenja.

"Zadovoljan sam postignutim na ovom turniru. Dobio sam tri meča, igrao protiv prvog na svetu, to je iskustvo sa kojim ništa ne može da se meri. Doći do četvrtog kola i izgubiti od Nadala je stvarno super rezultat", rekao je Lajović u ponedeljak popodne.

To što je bio u Nadalovom delu "kostura" i na kraju došao do susreta sa njim, omogućilo mu je da zaigra na centralnom stadionu Filip Šatrije.

"Osećaj je neverovatan. Kada sam izlazio na teren trudio sam se da budem maksimalno opušten. Svaki osvojeni poen mi je bio važan, kao da je vredan zlata, ali teško sam ih osvajao. Stvarno je jako teško protiv Rafe", rekao je Lajović.

Član Dejvis kup tima Srbije pokušao je da igra agresivno i bez respekta prema osmostrukom šampionu, ali je napravio previše neiznuđenih grešaka - 43, odnosno dve po gemu.

"Nadal te uvek tera da odigraš udarac više. Prvi put sam osetio kako je igrati protiv takvog tenisera. Sada znam koliko još moram da napredujem i zato je dobro što sam imao ovakav meč", objasnio je Lajović.

"Nisam imao tremu koliko pritisak kako da napravim poen, da nađem rešenje. Koliko god da sam udarao jako, on je uvek bio na loptici i pred svaki sledeći poen sam mislio da moram da uradim više, pa mi ruka nije bila opuštena".

Dušan Lajović, koji sledećeg meseca puni 24 godine, u ponedeljak će skočiti sa 83. na 75. mesto ATP liste.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC