• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo premirani, Borac m:tel će pošteno izgubiti"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Direktor Čelika Nedžad Ahmić demantovao za MONDO spekulacije da će Konjuh "premirati" Zeničane kako bi pobijedili Borac m:tel i omogućili ekipi iz Živinica da osvoji titulu.

 "Nismo premirani, Borac m:tel će pošteno izgubiti" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Cijela rukometna sezona za banjalučki Borac m:tel stala je u jednu utakmicu.

Crveno-plavi će osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine i odbraniti "duplu krunu" ukoliko u srijedu uveče u 20 časova savladaju Čelik u Zenici!

Međutim, tituli se nadaju i u Živinicama, gdje takođe imaju svoju računicu.

Konjuh ima isti broj bodova kao i Borac m:tel, ali lošiji međusobni omjer. U isto vrijeme tim iz Živinica gostuje u Sarajevu protiv Bosne i priželjkuje poraz Banjalučana, koji bi im, uz trijumf nad "studentima", donio prvu titulu u istoriji kluba.

Zbog važnosti posljednjeg kola "Lige 4", krenule su brojne spekulacije i čaršijske priče o navodnom "premiranju" Zeničana od strane Konjuha…Pominje se i "nacionalna solidarnost", ali sve to je u razgovoru za naš portal odbacio direktor Čelika Nedžad Ahmić.

"Mi ne idemo na pobjedu nad Banjalučanima kako bi nekome pomogli već idemo da sportski na terenu pokažemo šta znamo. Tako smo igrali cijelu sezonu, tako će biti i u srijedu uveče. Nama nije samo važno učestvovati već nam je važnije pobijediti", rekao je Ahmić za MONDO.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da je zenički klub dobio premije od Konjuha nisu tačne niti bi to Čelik prihvatio od bilo kog tima.

"Postoje uvijek određena lobiranja, ali mi to nikako ne želimo da prihvatimo od strane bilo koga! A posebno ne od Konjuha s kojim smo imali i žučnih momenata u oba susreta! Iskreno, bolje smo primljeni u Banjaluci nego u Živinicama. Ponoviću, Čelik igra za svoj grb i svoju sportsku čast i ne zanimaju nas težnje ili želje drugih ekipa. Uostalom, nadamo se i ‘vajld karti’ od regionalne SEHA lige jer posjedujemo svu potrebnu infrastrukturu i pobjeda nad Borcem bi nam i u tom smislu donijela određene poene".

Ahmić je dodao da su samo neke nepredviđene stvari spriječile Čelik da se večeras direktno ne bori za titulu šampiona.

"Mi smo uz Borac najkvalitetniji tim u BiH, ali su nas određeni problemi spriječili da u direktnom dvoboju s banjalučkim crveno-plavima odlučujemo o peharu šampiona. Pojedinim rukometašima Čelika su zabranili nastupe zbog problema s radnim dozvolama, a bilo je tokom sezone i nekih ‘nazovi’ sudijskih grešaka, koje su kumovale našem ispadanju iz trke za titulom".

Uvjeren je da Banjalučane u "Areni" u Zenici očekuje "paklena", ali rukometna atmosfera.

"Ne mogu da tvrdim da će dvorana biti dupke puna, ali sigurno će biti odlična atmosfera jer su i najvatrenije pristalice (Robijaši, prim. aut) najavile dolazak. Ljubitelji rukometa će imati šta da vide. Na žalost, na tribinama neće biti navijača Banjalučana, koje smo očekivali, ali je u dogovoru s Borcem odlučeno da ipak ne putuju zbog posljednjih vremenskih neprilika", zaključio je direktor Čelika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC