• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Nadal se pita!

Autor mondo.rs

Branilac titule na Rolan Garosu najavio žestok duel sa Novakom Đokovićem u finalu - 6:3, 6:2, 6:1 protiv Endija Mareja. Igraće se za trofej i vrh ATP liste.

Samo sat i 40 minuta bilo je potrebno Rafaelu Nadalu da završi posao u polufinalu i odgovori na "poziv" Novaka Đokovića, da se u nedelju nađu u borbi za trofej.

Biće to njihov 42. okršaj (22:19 za Nadala) i prilika za Đokovića da dve stvari uradi prvi put u karijeri - da pobedi velikog rivala na Rolan Garosu (5:0 za Nadala) i da osvoji jedinu grend slem titulu koja mu nedostaje.

Novak je pretprošle (1:3 u finalu) i posebno prošle godine (2:3 u polufinalu, u petom setu 7:9) pokazao da je potpuno ravnopravan Majorčaninu, samo još nije uspeo da ga "prelomi".

Nema garancija da će sada to uspeti, ali da li su ljubitelji tenisa u celom svetu mogli da požele bolji i atraktivniji "meč-ap" u finalu? Ne!

Jer, ulog nije samo Rolan Garos, nego i prvo mesto na ATP listi!

Majorčanin na Otvorenom prvenstvu Francuske ima osam titula iz devet nastupa. Računajući i ovaj turnir, skor mu je 65:1. Jedini poraz doživeo je 2009. u četvrtom kolu od Robina Soderlinga, kada je na kraju profitirao Rodžer Federer.

Kako je u petak odigrao protiv Endija Mareja? Dovoljno je reći da mu je aktuelni šampion Vimbldona oduzeo samo dva gema više nego Dušan Lajović u meču osmine finala.

Šljaka nije Marejeva omiljena podloga, ali Škot je samom sebi "pucao u nogu" ubacivši svega 52 odsto prvih servisa.

Rafa je u istom elementu bio fenomenalan - na pravo mesto je poslao čak 76 odsto loptica i izgubio tek četiri od 45 poena započetih preciznim prvim servisom! Nije onda ni čudo što Marej na celom meču nije imao nijednu priliku za brejk.

Mada je u prvom setu napravio "samo" jedan brejk (3:0), Nadal je od početka delovao impresivno, na nivou koji traži polufinale grend slem turnira. Kada je u drugom setu poveo sa 3:1, postalo je i definitivno jasno da protivnik nema čime da se odupre...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC