• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huf i puf i trofej za Šarapovu!

Ruska teniserka drugi put osvojila Rolan Garos - 6:4, 6:7 (5:7), 6:4 protiv Rumunke Simone Halep.

Marija Šarapova nekada je smatrana teniserkom koja "ne zna" da igra na šljaci, ali to posle njenih rezultata na poslednja četiri Rolan Garosa deluje kao daleka, daleka prošlost.

Ruskinja je seriju uspeha u Parizu "najavila" polufinalom 2011. godine, zatim je konačno osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske (iz desetog pokušaja!), pa je 2013. izgubila finale od Serene Vilijams i konačno, ove subote, nadjačala sjajnu Rumunku Simonu Halep!

Sada je Rolan Garos jedini grend slem turnir koji je Šarapova osvojila dva puta. Sa ostala tri ima po jedan trofej.

"Ovo je bilo najteže grend slem finale koje sam odigrala, a bilo ih je devet", priznala je Ruskinja uoči svečane ceremonije na stadionu Filip Šatrije.

Duel sa Halep (koja je došla na turnir kao bolje rangirana teniserka, a to će i ostati) trajao je tri sata i dva minuta.

Za razliku od Rumunke, koja do finala nije izgubila nijedan set, Šarapova se u prethodna tri meča "vadila" iz 0:1 u setovima. Ipak, ni u jedan od prethodnih mečeva nije uložila ovoliko energije i svojih karakterističnih uzdaha/vrisaka prilikom udaranja loptice...

U finalu je Ruskinja konačno dobila prvi set, ali se Halep lavovski borila i neumornim trčanjem nekako uspevala da amortizuje silinu udaraca sa druge strane mreže.

U drugom setu su nakon 4:4 zabeležena četiri brejka, po dva na obe strane. Rumunka je sticala prednost, ali je Šarapova reternirala neverovatno moćno.

Činilo se da će "taj brejk" označiti i kraj meča, međutim Halep je od 3:5 stigla do 7:5 i tako produžila svoje prvo grend slem finale!

Rumunka je u setu odluke dva puta bila u brejku zaostatka, dva puta se vratila, ali kada joj je Šarapova i treći put oduzela servis, za vođstvo od 5:4 - povratka više nije bilo.

Simona Halep od ponedeljka će biti treća teniserka sveta, dok će Marija Šarapova sa osme "skočiti" na petu poziciju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC