• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi": Nije mala stvar dobiti Island

Autor mondo.ba

Reprezentativci BiH složni u ocjeni da su napravili veliki uspjeh pobjedom nad Islandom. "Očekivali smo više publike", priznali "zmajevi" ali i posvetili pobjedu onima koji su došli da ih bodre.

 "Zmajevi": Nije mala stvar dobiti Island Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Junak pobjede BiH nad Islandom bio je Nikola Prce. Bek Pik Segeda zabio je 11 golova i predvodio selekciju BiH u prvom meču plej-ofa.

"Mislim da smo prije svega igrali za ove ljude koji su došli danas, ovo je za njih i nikog više. Mislili smo da će biti malo više, ali ovo je pobjeda za njih i nikog više", bile su prve riječi Prcea poslije meča, a onda je dodao:

"Cilj nam je bio pobijediti Island, makar jedan razlike, jer oni su bolji od nas, favoriti i nema tu priče. Odigrali smo super drugo poluvrijeme, u prvom smo mogli puno bolje. Dali smo im da daju brze golove, gubili smo tri razlike, kasnije smo se čupali pred kraj, bilo je jedan-dva razlike za nas, ali moramo biti zadovoljni. Svaku utakmicu neko ispadne, danas je bio moj dan. Zabili smo 33 gola što je jako dobro protiv Islanda, ali smo puno toga i primili što nije baš dobro", rekao je sjajni bek Pik Segeda i reprezentacije BiH.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Srednji bek "zmajeva" Ivan Karačić složio se da je ovo veliki uspjeh, a onda analizirao dobre i loše strane igre selekcije BiH.

"Puno smo zabili, 33 gola, što znači da smo u anpadu bili jako raznovrski i jako efikasni. Nije malo Islandu koji je peti u Evropi i svijetu zabiti toliko golova. Možda nervoza na početku utakmice nas je ubila. Primili smo sedam kontri, a baš taj igrač za kojeg smo se spremali, baš on da nam istrči, Sigurdson. To nas je psihički dotuklo ali uspjeli smo se vratiti. Čim smo sveli greške na minimum, čim smo osjetili da možemo, čim smo pustili loptu sve se posložilo, prekorenuli smo napravili smo seriju četiri-pet nula, hvala bogu pobijedili smo. Bilo je jedan razlike, možda je moglo biti i dva-tri ali nećemo gledati pobjedi u zube, idemo tamo pobijediti. Svakako bi mortali i tamo ići na pobjedu jer braniti rezultat je nemoguće", rekao je Karačić za BHT1.

U posljednjim trenucima utakmice on se povrijedio, jedan igrač Islanda mu je pao na koljeno, ali kako je rekao, poslije nije bilo boli, a kakvo je stanje, vidjeće kada se ohladi noga.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zapaženu ulogu u pobjedi BiH imao je i Duško Čelica, koji je na trenutke odmjenjivao Prcea u rešetanju protivničke mreže.

"Osjećaj je fenomenalan. Zahvalio bih se ovoj divnoj publici koja je došla u manjem broju. Mi smo očekivali da će biti više, ali u datim trenucima utakmice gurali su nas tako da jedno veliko hvala njima. Pokazali smo svima da nismo slučajno pobijedili utakmice prije ove, da ovo nije zadnja utakmica koju ćemo pobijediti. Daćemo sve od sebe da u ostalim utakmicama pobjeđujemo i naravno da idemo na Island po novu pobjedu, ne idemo sa bijelom zastavom ni da se zadovoljimo sa jedan razlike", istakao je Čelica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC