• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brejking F1 njuz": Mercedes nije pobedio!

Danijel Rikardo zabeležio je prvu pobedu u karijeri, ispred Nika Rozberga. Luisa Hamiltona "prodale" kočnice. Incidenti na kraju trke...

Ovo je Formula 1 vest sezone, za sada:

Nijedan od dvojice vozača Mercedesa nije pobedio!

Posle šest pobeda ili Luisa Hamiltona (4) ili Nika Rozberga (2), prvi je kroz cilj na Velikoj nagradi Kanade, na pisti "Žil Vilnev", prošao pilot Red Bula, Danijel Rikardo, kojem je to bila prva pobeda u karijeri!

Rikardo je, posle 70 dramatičnih krugova, kroz ciljnu ravninu prošao u vremenu: 1 sat, 39 minuta, 12 sekundi i 839 stotinki.

Drugo mesto zauzeo je Rozberg, sa 4,2 sekunde zaostatka, a treći kroz cilj prošao je četvorostruki uzastopni šampion, Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, sa 5,2 sekunde zaostatka. Četvrto mesto zauzeo je vozač Meklarena Dženson Baton, peti je bio Niko Hilkenberg iz Fors Indije, a šesto mesto zauzeo je vozač Ferarija Fernando Alonso.

Bodove su još osvojili Valteri Botas iz Vilijamsa, Žan Erik Vernj iz ekipe Toro Roso, Kevin Magnusen iz Meklarena i vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Rozberg je vodeću poziciju izgubio u finišu trke kada je njegov bolid jednostavno, zbog tehničkog kvara, ostao bez snage, tako da može da bude presrećan sa drugom pozicijom koja mu je uvećala prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Hamiltona.

Sada je razlika 22 boda.

Hamilton je odustao u 50. krugu u jeku borbe sa Rozbergom, kada je lider neočekivano bio veteran Felipe Masa iz Vilijamsa. Hamilton je "kidisao" na Rozberga i u jednom trenutku, u toku manevra, produžio je pravo i isekao stazu, "terajući" bolid preko ivičnjaka i neravnina.

Vratio se, dozvolio Rozbergu da povrati drugo mesto da ne bi bio kažnjen, ali je potom odustao jer su mu otkazale kočnice.

Samo krug kasnije, Vilijams je odustao od ideje da celu trku vozi sa jednom izmenom pneumatika, što je Masi volšebno i donelo lidersku poziciju. Šefovi su ga odvukli u boks i on je izgubio čelnu poziciju, upao u "gužvu" i završio u razlupanom bolidu.

U poslednjem krugu trke došlo je do žestokog sudara između Mase i vozača Fors Indije, Serhija Pereza. Srećom, nijedan od njih dvojice (a obojica su bili "u" bodovima), nije doživeo povredu.

Naredna trka vozi se 22. juna za Veliku nagradu Austrije.

GENERALNI PLASMAN VOZAČA: Niko Rozberg (Mercedes) 140, Luis Hamilton (Mercedes) 118, Danijel Rikardo (Red Bul) 79, Fernando Alonso (Ferari) 69, Sebastijan Fetel (Red Bul) 60, Niko Hulkenberg (Fors Indija) 57, Dženson Baton (Meklaren) 43, Valeri Botas (Vilijams) 40, Kevin Magnusen (Meklaren) 23, Serhio Perez (Fors Indija) 20...

GENERALNI PLASMAN KONSTRUKTORA: Mercedes (Nemačka) 240, Red Bul (Austrija) 99, Ferari (Italija) 78, Fors Indija (Indija) 67, Meklaren (V. Britanija) 52, Vilijams (V. Britanija) 52...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC