• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Eh, taj drugi set (VIDEO)

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser smatra da bi Rafaelu Nadalu pružio daleko veći otpor da je bolje odigrao u završnici drugog dela meča. Pominjao i psihološki aspekat, emocije, ali i da se nije osećao najbolje

Novak Đoković nije bio zadovoljan igrom u drugom delu finalnog meča na Rolan Garosu protiv Rafaela Nadala, koji je izgubio rezultatom 1:3, po setovima 6:3, 5:7, 2:6, 4:6.

"Razočaran sam, ali pobedio je bolji igrač. Nisam zadovoljan svojom igrom u drugom delu meča, imao sam mnogo promašenih bekhenda, lopta koju mi je slao sa svoje forhend strane je mnogo teža na ovoj podlozi, pod ovim uslovima, u poređenju sa drugim turnirima. Imao sam mnogo poteškoća da se nosim s tim", rekao je Đoković.

Smatra da se odlučujući trenutak dogodio u drugom setu.

"Ključ je bio kraj drugog seta, da sam ga dobio, možda bih pružio bolju igru, a njemu bi verovatno pala koncentracije. Šta je tu je, sveži su utisci, šampion je onaj ko je bolji na terenu", dodao je drugi teniser sveta.

Srpski as je rekao da je tokom meča pokušavao da zaštiti osnovnu liniju, da ne dozvoli protivniku da diktira tempo.

"Imao sam poteškoća s njegovim forhendom, nisam uspevao da imam dubinu na bekhend udarcima, kad god sam pronalazio uglove, on je uspevao da udari kontru. Forhend mu je fantastično izgledao na terenu. Manje-više, nekoliko poena je odlučilo pobednika. Da je drugi set otišao u taj-brejk, bila bi drugacija slika".

Roland Garros 2014 finale Nadal Đoković
Izvor: YouTube

Đoković je istakao da je i više puta poslednjih dana povraćao da mu se "nešto dešava", ali je ostao "zakopčan".

"U poslednjih četiri-pet dana mi se nešto zdravstveno dešava. Ima tu i psihološkog aspekta, tu su određene emocije uticale na stanje, ali ne bih da pričam o tome, jer ispada da tražim izgovor. Bio je veliki ulog, emocije su bile prisutne kod obojice, mnogo tenzije i želje da se osvoji trofej".

Novak je još jednom pohvalio Nadala, koji uvek zna da pronađe pravi odgovor na igru rivala.

"Nažalost, nisam uspeo ovoga puta, ali to je sport, ne može se uvek pobeđivati. Nije ni prvi ni poslednji put da gubim. Rafa je iskusan igrač koji zna kako da se nosi s ovakvim mečevima i zna da se prilagodi određenim situacijama. Ako je za njega neophodno da promeni taktiku, on će to izvesti na efikasan i mudar način".

Srpski teniser osvrnuo se i na ovacije koje je dobio tokom predaje pehara, zbog čega nije mogao da sakrije suze.

"To još nisam doživeo, da na nekom turniru izgubim u finalu i da mi publika na taj način pruža podršku i želi da se vratim i osvojim ovaj turnir. Na tome sam im zahvalan, daje mi dodatni motiv. Sada je teško govoriti o tome, treba gledati širu sliku, ipak imam izvrsnu karijeru, zdrav sam i imaću još prilike da igram u Parizu", rekao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC