• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolina Jović za MONDO: Cilj broj jedan WTA liste

Autor mondo.ba

Perspektivna teniserka za MONDO govorila o ciljevima u karijeri, osvajanju prvih WTA bodova....

 Nikolina Jović za MONDO: Cilj broj jedan WTA liste Izvor: n.babic/MONDO

Izvor: n.babic/MONDO

Mlada teniserka iz Banjaluke Nikolina Jović, koja nastupa pod zastavom Srbije sa 16 godina došla do do prvih bodova na WTA listi. Poseban dan za nju iz dva razloga. Prvi što se našla na listi, a drugi što je do prvih bodova došla pred domaćom publikom. Jovićeva je u prvom kolu Banjaluka “Ledies opena” pobijedila ubjedljivo Zou Doronjski iz Srbije 6:0 i 6:0.

“Pre svega želim da se zahvalim domaćoj publici zbog toga što me je zaista podržala u ovom meču, a što se tiče dešavanja na terenu mislim da sam dominirala od samog početka, bila sam fokusirana na meč i nisam dozvolila nikakvo iznenađenje. Posebno mi je zadovoljstvo što sam baš u svom gradu uspjela da izborim plasman na WTA listu, na kojoj ću se, nadam se zadržati dugo i ostvariti što bolji napredak “, rekla je za MONDO Nikolina Jović.

U drugom kolu (četvrtak) Nikolina će se sastati sa trećom nositeljkom, Rumunkom Daianom Negreanu.

“Ona je izuzetno kvalitetna igračica, međutim, ja se nadam da ću pružiti svoj najbolji tenis i da ću ostvariti dobar rezultat. Plasmanom u drugo kolo sam skinula pritisak sa sebe i vjerujem da ću ponoviti dobar meč”. 

Nakon turnira u Banjaluci Nikolina se okreće narednim planovima.

“Ono što će mi biti prioritet u narednom periodu jesu juniorski ITF turniri kako bih sakupila što više bodova i osigurala nastup na gren slemovima. Za ovu godinu smo pred sebe postavili dva cilja, prvi je bio da uđem na WTA listu koji sam ostvarila, a drugi je učešće na juniorskim gren slemovima. Za sada sve ide po planu i vjerujem da ću, uz maksimalan rad, uspjeti u svojim namjerama".

Kada su dugoročni ciljevi u pitanju, Jovićeva ne krije ambicije

“Svi mi koji igramo tenis želimo da postanemo ''broj 1'' i to je cilj kojem težimo. Međutim, put do vrha svjetskog tenisa je trnovit i težak jer je konkurencija zaista izuzetno jaka. Ja želim postepeno da se penjem na WTA listi, želim da napredujem u profesionalnom tenisu, ali istovremeno i da uživam u igri. Za uspjeh je potrebno strpljenje, a ja ću čekati svoju šansu i nadam se, dočekati je”, završila je priču za MONDO Nikolina Jović, koja je osvojila titulu sjetske šampionke u ekipnoj konkurenciji do 14 godina sa reprezentacijom Srbije. Bilo je to prije tri godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC