• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prlainović: Odlazim, u Zvezdi se ne zna kako dalje

Autori mondo.rs Autori Agencije

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista nastaviće karijeru u Italiji i to u istom klubu iz koga je 2012. došao u Crvenu zvezdu.

 Prlainović: Odlazim, u Zvezdi se ne zna kako dalje Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović (27) odlazi iz Crvene zvezde, posle dve sezone i šest osvojenih trofeja, uključujući Ligu šampiona 2013. i dve "duple krune" u srpskom vaterpolu.

Prlainović se vraća u Pro Reko, u kome je proveo sezonu 2011/12 i takođe postao prvak Evrope, kao i 2011. godine sa Partizanom!

Svake godine u periodu 2006-2014 bio je prvak države, osvojivši tako osam titula sa pomenuta tri kluba.

"Dogovorio sam se sa Pro Rekom i biću tamo naredne dve godine. Već sam bio u tom klubu, poznaju me i cene", rekao je Prlainović agenciji Tanjug i otkrio zbog čega ne može više da ostane u taboru srpskog šampiona.

"Glavni razlog je to što je trenutna situacija u Zvezdi veoma neizvesna. Ne zna se šta će biti i sa kakvim ambicijama će ekipa ući u sledeću sezonu".

Prlainović, koji je 2013. izabran za sportistu godine SD Crvena zvezda, kaže da mu je žao što odlazi. Pre njega je klub napustio Boris Vapenski.

"Iza mene su dve prelepe godine, mnogo sjajnih trenutaka. Osvojio sam šest trofeja i bilo mi je veliko zadovoljstvo da budem kapiten Zvezde. Sa emotivnog aspekta je to sigurno najznačajniji deo moje karijere".

"Bilo je dosta dobrih igara, trofeja, a među njima i Liga šampiona, koju je malo ko očekivao. Ni ja nisam mislio da je to moguće. Iza svih nas ostaje period ponosa i zadovoljstva. Odigrali smo mnogo dobrih utakmica, ali može da se kaže da je finale protiv Juga na Banjici ono što će ostati najdublje urezano u sećanju, meni i drugim igračima".

Andrija Prlainović u profesionalnoj karijeri je nastupao još za Jadran iz Herceg Novog. Za seniorsku reprezentaciju Srbije igra od 2006.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC