• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Saradnja rukometaša Srpske i Srbije će trajati"

Autori mondo.rs Autori Goran Arbutina

Organizatori i učesnici prijetaljskog humanitarnog meča između rukometne reprezentacije RS i Srbije ocijenili da će saradnja dva saveza trajati dugo i da je ovo tek njen početak.

 "Saradnja rukometaša Srpske i Srbije će trajati" Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši su sinoć pokazali svoju humanost odigravši prijateljsku utakmicu u banjalučkoj dvorani Borik.

Iako je moglo biti više publike, cilje je ispunjen, rukometaši dvije selekcije uprkos svojim ličnim i profesionalnim obavezama su se okupili i prikupili pomoć za ugrožene u poplavama.

Golman Barselone i jedan od organizatora meča Danijel Šarić istakao je da se ne smijemu zaboraviti svi oni koji su pomogli ovaj događaj.

"Ne smijemo zaboraviti sve ljude koji su organizovali, pomogli i učestvovali u svemu ovome. Tu su igrači i reprezentacija Srbije tako i naši igrači, reprezentativci Republike Srpske. Ljudima koji su došli, podržali, koji su osjetili da treba da se pomogne, ja se ovom putem zahvaljujem i mislim da smo napravili pozitivnu priču koja će mislim i dalje da se nastavi što se tiče dva saveza. Ne mogu da tačno kažem koliko smo skupili pomoći, ali koliko god skupimo malo je za sve ljude koji su imali tu nesreću, bitno je da stigne u prave ruke i otići ćem, ja stojim iza toga i odgovarama. Ako u samo pet kuća napravimo nešto i izmamo osmijeh mi smo uspjeli u ovoj priči", poručio je Šarić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

On je dodao da se neće na ovome stati.

"Ovo je predivna priča koja je ispunila svoj cilj. Mislim da je početak jedne velike sradnje dva saveza. Srbija je zadnjih šest-sedam godina u vrhu svjetskog rukometa,a mi smo tu da kažem njihova djeca i u svakom momentu tu smod a im pomognemo. Bitno je za nas ovdje da je utakmica uspjela. Svi igrači su bili oduševljeni pozivom, svi su sa velikim htjenjem i željom htjeli da učestvuju, mada svi znamo da im je sezona završena, svako ima svoje lične obaveze, odmore, ali svi su smogli snage da dođu jer su osjetili da su dio ovoga i htjeli su da pomognu"

Šarić je dodao da mu je drago što je ostvarena sradnja ženskih reprezentacija RS i Srbije i dogovorena prijateljska utakmica ove dvije selekcije. As Barselone osvrnuo se i na svoj bivši klub, dobojsku Slogu, istakavši da ju niko neće zaboraviti i da se može očekivati u narednom periodu utakmica posvećena ovom klubu.

 "Čuli su i u Barseloni za nesreću u Doboju i sam predsjednik moje sekcije je izašao u susret uputivši pomoć, on je bio prošle godine u Doboju i saosjeća sa nesrećom koja ih je zadesila".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Selektor Srpske Zoran Dokić rekao je da je zadovoljan sinoćnjim okupljanjem i ponosan na svoje igrače.

"Publika je popunila Borik prilično, mnogo ljudi je gledalo i putem malih ekrana. Naši igrači nisu u takmičarskoj formi ali pokazali su nekoliko atraktivnih poteza i pokazalo se da se na ovim prostorima uvijek gajio rukomet bogat vještinama, vic-igrom kako mi to kažemo i ja sam ponosan. Zahvaljujem se reprezentaciji Srbije koja je došla poslije teške utakmice u Češkoj. Nadam se da će se naša saradnja nastaviti u pravcu inicijacije rada sa mlađim kategorijama itd. Ovakva okuopljanja su potrbna i dobra, igrači se druže i osjećaju pripadnost ovim prtostorima, oni daju primjer mlađima koji žele da se bave rukometom, mislim da su večeras dali pravi primjer i ja im čestitam na tome".

Da će saradnja rukometaša Srpske i srbije biti nestavljena potvrdio je i predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina "Ovo je nova, brža faza u razvoju saradnje koja je zasnovana na sporazumu koji su potpisali savezi, a koji su tačno propisali šta ta saradnja podrazumijeva, u kojim rokovima. Top je ta jedna nova faza koja je mnogo brža i aktivinja, što vrijeme i nalaže. To će doprinijeti razvoju rukometa i u RS i Srbiji. Mi nemamo drugi izbor, ne radimo mi to zbog pojedinaca već štpo je to prirodan izbor, to su resursi koje imamo i treba da ih razmjenjujemo", ocijenio je Stjepanović.

Kapiten reprezentacije Srpske Mladen Bojinović zahvalio se gostima što su došli i ocijenio je da je ovom utakmicom napravljena velika stvar.

"Najbitnije da se niko nije povrijedio da smo odigrali utakmicu u kojoj je publika mogla da uživa, a najvažnije da smo se svi uspjeli okupiti. Zahvaljujem se reprezentaciji Srbiji što je došla u pravom sastavu, osim par igrača koji su izostali, ali to je njima na čast. Kada smo kontaktirali igrače da dođu niko nije pravio problem, niti se ikada postavljalo pitanje. Bilo je dosta publike, bio je i predsjednik RS tako da smo očigledno napravili veliku stvar", rekao je Bojinović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC