• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novak prvi nosilac!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser postavljen za najvećeg favorita Otvorenog prvenstva Engleske! Jelena Janković sedmi nosilac, a Ana Ivanović 11.

Zahvaljujući rezultatima na turnirima sa travnatom podlogom u poslednjih godinu dana, Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca Vimbldona.

Dakle, najbolji srpski teniser je i najveći favorit za osvajanje turnira na kojem je trijumfovao 2011. godine, a prošle je poražen u finalu od Endija Mareja.


Kada se radi o dodeljivanju pozicije nosioca, u obzir se uzima trenutno stanje na ATP rang listi, ali u slučaju najstarijeg teniskog takmičenja i svi poeni osvojeni na takmičenjima sa travnatom podlogom u proteklih 12 meseci, kao i 75 odsto poena osvojenih godinu dana pre toga na najboljem turniru sa ovom podlogom.

Vodeći se tim pravilima organizatori su Đokovića, trenutno drugog igrača na svetu, postavili za prvog nosioca, a Mareja, trenutno petog, za trećeg. Između njih je Rafael Nadal, a slede Rodžer Federer, Stanislas Vavrinka, Tomaš Berdih, David Ferer, Miloš Raonić...

U ženskoj konkurenciji nije isti sistem rangiranja kao u muškoj, tako da je prvi favorit vodeća na WTA rang listi, Serena Vilijams. Slede Na Li, Simona Halep, Agnješka Radvanska, Marija Šarapova... Jelena Janković je sedmi, a Ana Ivanović 11. nosilac.

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor su treći nosioci u dublu.

Prestižni Vimbldon, treći Gren Slem sezone, igraće se od 23. juna do 6. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC