• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Prvi cilj ispunjen, Srbija ide u Kazanj

Autor mondo.rs

"Glavni cilj smo ispunili, plasman na svetsko prvenstvo ostvarili. Bićemo rasterećeni", konstatovao Gojko Pijetlović posle plasmana naše reprezentacije u finale Svetske lige u Dubaiju.

 VATERPOLO: Prvi cilj ispunjen, Srbija ide u Kazanj Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Trijumfom nad Australijom, reprezentacija Srbije ostvarila je svoje osnovne ciljeve u Dubaiju. Plasirala se u finale, gde će igrati protiv Mađara i obezbedila je učešće na Svetskom prvenstvu u Kazanju (24. jul - 9. avgust 2015).



Meč za trofej biće odigran u subotu od 16.30 časova po srednjoevropskom vremenu, a "delfini" će braniti trofej, kao najuspešnija selekcija u istoriji takmičenja.

Prema rečima Gojka Petovića, ispunjenje navedenih ciljeva rasteretiće našu ekipu u subotu.

"Dobili smo Australiju lakše nego što smo očekivali. Fizički je bila teška utakmica, posebno u početku.Sudije su dozvolile igru bez faula, što su rivali iskoristili sa jakim presingom. Posle su pali i mi smo to dobrom igrom iskoristili. Dobili smo lakše od očekivanog. Mađari su pravi rival za finale. Mi smo glavni cilj ostvarili i obezbedili plasman na svetsko prvenstvo. Bićemo rasterećeni", rekao je on.

Selektor Dejan Savić je konstatovao da je suđenje u polufinalu bilo čudno.

"Dozvoljava se rvanje, keč i ne znam čemu to vodi. Videlo se to u poslednje dve utakmice. Protiv Australije je odbrana delovala dobro ali uvek, obzirom na stadijum priprema, očekujem i mali pad. Važno mi je da održavamo jedan sasvim dobar nivo. U finalu svetski prvak protiv evropskog šampiona. Oni su u najjačem sastavu i po prikazanom  smo zaskuženo finalisti".

Filip Filipović takođe je istakao da će ekipa u subotu biti rasterećena i bez imperativa, Nikola Rađen da bi trijumf produžio kontinuitet dobrih igara protiv Mađara, a Miloš Ćuk je ukaao na to da će biti teško.

"Očekuje nas u finalu drugačija utakmica sa dosta plivanja jer Madjari koriste kontre. Očekujem dosta golova a naravno idemo na pobedu", rekao je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC