• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Delić na Gomeza u Groznom

Autor mondo.ba

Banjalučki bokser Goran Delić nalazi se pred izazovom karijere. U Rusiji tačnije u gradu Groznom šestog jula boksovaće protiv čuvenog kubanskog borca Huana Karlosa Gomeza.

Biće to uvodni meč spektakla u kojem će se Ruslan Čagajev protiv Fresa Okuenda boritiu za titulu šampiona WBA asocijacije.

Što se tiče Delićevog protivnika statistika je „strašna“. Gomez je 12 puta bio svjetski prvak. Kako ga zovu „Crni panter“ je u profi karijeri imao 53 mečeva. Imresivan skor ima od 1995. godine do danas. 50 pobjeda i samo tri poraza od kojih je jedan od Vitalija Klička 2009. godine u borbi za WBC titulu. O očekivanjima pred meč za MONDO je govorio Delić, još umoran od napornog treninga.

„Sigurno najteži meč u karijeri. Riječ je o sjajnom protivniku, a drugi razlog zašto će biti teško je i što mi je dosta kasno javljeno.Kasno smo potvrdili meč i potpisali ugovor, ali takav meč se boksuje jednom u karijeri i zato sam i prihvatio. Problem je i što meč traje 12 rundi, a ne kako sam očekivao da bude četiri. To bi lako izdržao. Ipak smremam se i daću sve od sebe pa kako bog da. Boriću se do zadnjeg daha i vidjećemo“, kaže Delić, koji je karijeru počeo u banjalučkoj Slaviji, koja je čuvena po bokserskoj školi.

Sada će se ukrstiti čuvene banjalučka i kubanska bokserska škola pa da vidimo ko je bolji.

„ Jeste ja sam dijete Slavije i to s ponosom kažem.I dalje čuvam prvi dres Slavije. Dosta je nezgodno boksovati s Kubancima. Par puta sam imao sparing mečeve sa njima, a idem i krajem jula Hernandezu na pripreme dvije nedjelje. Samim tim da je to veliki sportski događaj na kojem je najavljen dolazak Majka Tajsona i Žan Klod van Dama, arena prima oko 30 000 gledalaca i taj meč boksuješ samo jednom u životu. U mojoj kategoriji ima oko 1000 boksera i samim tim što su mene odabrali je dodatni motiv“, kaže Delić.

Kubanca, koji je visok 192. centimetra gledao je mnogo puta. Sa svojim stručnim timom priprema taktiku za boksera, koji je od 50 pobjeda čak 38 ostvario nokautom.

„Strašan bokser, odličan borac 53 meča od toga samo tri poraza. Jedan od tih poraza je i od Vitalija Klička u teškoj kategoriji. Strašan tehničar visok 192. cm. Imam taktiku za njega što smo osmislili. Idem sad sedam dana u Njemačku kod našeg Aleksandra Petkovića u kamp da se još dodatno pripremim i vidjećemo“, završio je Delić.

I kada iz tabora Huana Karlosa Gomeza pogledaju dosadašnju Delićevu karijeru imaće šta da ih zabrine. Delić nema ni jedan poraz u 21. meču profesionalne karijere. 2009. godine osvojio je titulu šampiona svijeta u UBO federaciji, kao i šampiona Evrope u IFB federaciji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC