• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lopta "liznula" liniju, Đoković ide dalje!

Najbolji srpski teniser u, na momente, dramatičnom meču drugog kola Vimbldona pobedio Radeka Štepaneka - 6:4, 6:3, 6:7, 7:6.

Novak Đoković morao je da provede na terenu tri sata i 15 minuta, kako bi se plasirao među najbolja 32 na trećem grend slem turniru sezone.

On je protiv Čeha Radeka Štepaneka vodio rezultatom 6:4, 6:3, zatim izgubio treći set u "taj-brejku" 6:7 (5:7), pa se u četvrtom setu revanširao na isti način 7:6 (7:5)!

Novak je u prvom "taj-brejku" imao idealnu situaciju. Mogao je da dobije meč rezultatom 3:0, jer je vodio 5:4 i bio na redu da servira.

Međutim, u prvom poenu je napravio neiznuđenu grešku, dok je u drugom Štepanek odlično reternirao. Novaku se "stegla" ruka i posle propuštene šanse da odigra agresivniji udarac, usledila je još jedna neiznuđena greška - 5:6, potom i 5:7.

U četvrtom setu je pritisak bio mnogo veći, ali se to nije moglo zaključiti po nepreglednom nizu lako osvojenih servis gemova. Jedinu brejk loptu, pri rezultatu 5:5, morao je da spasava Novak, a to je ujedno bio gem u kome je na svojoj gem lopti poklonio poen protivniku, nakon njegovog ispravnog "čelendža".

Po pravilima je taj poen trebalo da se ponovi, ali je Novak pokazao veličinu, pristavši da se rezultat vrati na 40:40. Ipak, osvojio je taj gem, Čeh je uzvratio i ušli su u novi "taj brejk".



Malo svojim majstorijama, malo uz pomoć sreće i Štepanekovih grešaka, Đoković je poveo 5:2, a onda ponovio kikseve iz prethodnog seta. Izgubio je oba poena na svoj servis i Štepanek je stigao do 5:5, kada ga je konačno izdala inače veoma efikasna "servis-volej" igra.

Pogrešio je na mreži, Novak je stekao prvu meč loptu i iskoristio je kratkom forhend dijagonalom, koja je prošla pored Štepaneka na mreži i očešala liniju. Temperamentni češki teniser nije imao šta da izgubi, probao je da novim "čelendžom" produži set, ali elektronika mu ovog puta nije dala za pravo...

Bila je to 11. Đokovićeva pobeda u 12 njihovih susreta, od toga peta na grend slem turnirima, a druga na Vimbldonu.

Novak će u trećem kolu će igrati protiv Francuza Žila Simona (44. na ATP listi), koji je u tri seta savladao Holanđanina Robina Hasea - 7:6, 6:4, 6:4.

Protiv Simona ima skor 6:1, uz jedini meč izgubljen na početku rivalstva, u Marseju 2008. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC