• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Nole u finalu

Autor mondo.rs

Đoković u polufinalu trećeg grend slema sezone pobedio Dimitrova sa 3:1 i treći put u karijeri stigao do borbe za trofej u Londonu.

Novak Đoković plasirao se treći put u karijeri u finale Vimbldona.

On je u polufinalu pobedio Grigora Dimitrova sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7).

Đoković je do trijumfa stigao posle tri sata i dva minuta igre. Bugarin je najavio da će u vimbldonskom polufinalu, prvom na grend slemu u karijeri, pokušati da žestoko namuči Novaka, i to mu je i pošlo za rukom. Bio je žestok rival, poput Radeka Štepaneka u drugom kolu (3:1) ili Marina Čilića u četvrtfinalu (3:2).

Srpski as će se za drugi trofej u Londonu u karijeri boriti sa pobednikom meča Rodžer Federer - Miloš Raonić.

Sa Švajcarcem, četvrtim na svetu, do sada je odigrao 34 duela i dobio je 16, od kojih samo jedan ove godine od ukupno tri, dok se sa Kanađaninom crnogorskog porekla, koji je trenutno deveti igrač sveta, sastao tri puta i isto toliko puta slavio.

Novak, koji je petu sezonu zaredom igrao polufinale na Vimbldonu, osvojio je trofej na najprestižnijem turniru na svetu 2011. godine, dok je prošle sezone izgubio finale od Endija Mareja, prvog Britanca koji se okitio peharom posle 77 godine pauze.

TOK MEČA

Najbolji srpski teniser uspešno je započeo polufinalni duel na ovogodišnjem Vimbldonu.

Posle 27 minuta igre rešio je u svoju korist prvi set protiv Bugarina Grigora Dimitrova - 6:4.

Novak je uspeo da dođe do brejka u petom gemu, kada je protivniku oduzeo servis sa "nulom". Bila je to jedina brejk lopta na obe strane u prvom delu igre, koju je drugi teniser sveta vešto iskoristio.

Nakon toga bez problema je sačuvao prednost.

U drugom setu viđena je mnogo neizvesnija borba. Oba igrača žestoko su atakovala na servis protivnika, pa je čak četiri od pet prvih gemova rešeno "na razliku". Više umeća, ali pre svega iskustva imao je Đoković, koji je poveo sa 2:1, nakon što je napravio brejk.

Mladi Bugarin, koji je i pre meča rekao da nema strah od Đokovića, odmah nakon toga oštro je pripretio, ali na sreću rivala, nije uspeo da iskoristi šansu za revanš. Ipak, ubrzo nakon toga ne da je sve nadokandio, već je u potpunosti preuzeo inicijativu.

Tome je prethodio veliki propust Đokovića i preokret - umesto da vodi 4:1, izgubio je set.

Naime, jedna lopta delila ga je od vođstva od čak 4:1, ali pošto nije iskoristio brejk šansu, Dimitrov je najpre smanjio na 2:3, a onda dobio četiri gema u nizu (6:3) i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Treći set obeležila je žestoka bitka, u kojoj su igrači sa uspehom čuvali svoj servis. Istina, Đoković nije igrao na vrhunskom nivou, ali ni Dimitrov nije briljirao, ali daleko od toga da se nisu trudili što potvrđuje i činjenica da su nekoliko puta završili na zemlji.

Novak je u sedmom gemu spasio i brejk loptu, a onda je bio bolji u taj-brejku (7:2).

Nije se predavao Bugarin. Ni kada je Novak stigao do ranog vođstva (2:1), već je odmah uzvratio istom merom - brejkom, zatim je dobio gem na svoj servis, a u narednom propustio tri prilike za novi brejk (3:3). Nakon lako dobijenih gemova u nastavku buka je nastala u 10. gemu. Tada je Bugarin propustio set loptu za izjednačenje. Novak se spasao (5:5). Naredna dva gema rešili su u svoju korist sa "nulom", a onda je odluka opet pala u taj-brejku. Novak je opet dobio sa 9:7, iskoristivši drugu meč loptu, dok Bugarin ima za čim da žali, jer je prethodno propustio tri prilike da meč uvede u peti set.

Đokoviću, koji u vitrini već ima vimbldonski trofej, i Dimitrovu to je bio peti međusobni duel, a Bugarin je samo jednom bio uspešan - u Madridu prošle godine na šljaci.

Srpski as je do polufinala redom nizao Andreja Golbjeva, Radeka Štepaneka, Žila Simona, pa Žoa Vilfreda Congu i, u četvrtfinalu, borbenog Marina Čilića, dok je Bugarin pre velikog iznenađenja i eliminacije branioca trofeja Endija Mareja u četvrtfinalu pobedio i Rajana Harisona, Luka Savila, Aleksandra Dolgopolova i Leonarda Majera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC