• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton ubedljiv na "domaćem terenu"

Britanski vozač trijumfovao na stazi u Silverstonu, sa 26,6 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Valterija Botasa (Vilijams). Treći Danijel Rikardo (Red Bul).

"Engleska! Kako sjajan osećaj! Ne mogu biti srećniji nego što sam sada!", poručio je u nedelju radio vezom Luis Hamilton (Mercedes), dok je prvi prolazio kroz ciljnu ravninu Silverstona.

Na kraju trke koja je počela sudarom Kimija Raikonena i Felipea Mase, Britanac je bio najbrži i najbolji, ostvarivši petu ovosezonsku pobedu! Trijumfom se približio lideru Niku Rosbergu na rang listi vozača i sada za njim zaostaje samo četiri poena (161 naspram 165)...

Upravo je Rosberg krenuo sa pol pozicije, ali je sredinom trke prvi put ove sezone bio prinuđen da odustane, zbog problema sa menjačem. Hamilton je potom zauzeo čelo kolone i nije ga ispuštao do kraja.

Funkcioner Mercedesa Toto Volf govorio je o problemu lidera generalnog plasmana i tokom trke.

"Nisam razgovarao sa Nikom, ali je jasno da je veoma razočaran. Nekoliko krugova pre nego što je odustao (u 29. krugu) videli smo da ima problem sa menjačem, ali ne znamo razlog tog kvara", objasnio je on.

Dok je borba za prvo mesto bila prilično nezanimljiva, najviše vatre bilo je u okršaju šampiona, Sebastijana Fetela (Red Bul) i Fernanda Alonsa (Ferari). Trkali su se za peto mesto, a Nemac je bio uspešniji.

Naredna trka Formule 1 zakazana je za 20. jul, u Nemačkoj (Hokenhajm).

REZULTATI TRKE ZA VN VELIKE BRITANIJE:



Generalni plasman vozača:

1. Rosberg 165 poena, 2. Hamilton 161, 3. Rikardo 98, 4. Alonso 87, 5. Botas 73, 6. Fetel 70, 7. Hulkenberg 63, 8. Baton 55...

Generalni plasman konstruktora:

Mercedes 301 poena, Red Bul 143, Ferari 98, Fors Indija 87, Vilijams 85, Meklaren 72, Toro Roso 12, Lotus 8, Marusija 2.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC