• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): "Petlovi" skuvani u Budimpešti

Autor mondo.rs

Na otvaranju Evropskog prvenstva u vaterpolu "delfini" ubedljivo pobedili Francusku i upisali prve bodove.

Koliko srpskim vaterpolistima prija bazen "Alfred Hajoš" u Budimpešti, videlo se već posle uvodnih osam minuta na šampionatu Starog kontinenta. Kanonadom Filipa Filipovića, Dušana Mandića, Slobodana Nikića i Živka Gocića, tim Dejana Savića odmah na početku meča stekao je veliku prednost 4:0.

Pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljalo, što potvrđuje ubedljiv trijumf 16:5 (4:1, 3:1, 3:0, 6:3).

Sve što su "galski petlovi" uspeli da urade je da vežu dva pogotka i smanje na 2:4. Posle toga usledila je serija "delfina" 7:0

U drugoj četvrti prvi gol postižu "trikolori". Više od tri minuta mreže su mirovale, a onda je Kamarasa postigao drugi pogodak na meču. Taj gol kao da je razbudio srpske vaterpoliste. Zonsku odbranu Francuske razbija Filip Filipović jakim udarcem pod prečku sa distance.

Minut kasnije slično čini i Mandić, koji vraća "plus četiri" za "delfine". Savićev "tajmaut" prijao je srpskim igračima, najviše Milanu Alkesiću jer namešta ruku i postiže prvi gol na šampionatu, treći uzastopni za Srbiju kada su snage u bazenu izjednačene.

Drugo poluvreme otvara Duško Pijetlović, sedmi strelac za Srbiju protiv Francuske, a već u sledećem napadu upisuje se i Andrija Prlainović za 9:2. Još dva pogotka bez igrača više. Nikić je ponovo sjajan na centru pred kraj trećeg dela.

U poslednjoj četvrti mrežu Francuza pogađaju dva puta Nikić i po jednom Prlainović, Pijetlović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk. Međutim, i naša jaka odbrana popušta, kao posledica opuštanja zbog visokog vođstva, i dozvoljava rivalu da posle više od 15 minuta bez postignutog gola veže tri precizna šuta i tako poprave utisak.

Srbija će u drugom kolu u utorak (13 sati) snage odmeriti sa neugodnim Nemcima. "Panceri" su na startu turnira poraženi od Hrvatske 10:5.

GRUPA B, 1. kolo:

Hrvatska - Nemačka 10:5
Srbija - Francuska 16:5
Španija - Mađarska 20.3

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC