• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemcima fudbal, Srbima vaterpolo

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije, šampioni Evrope, upisali i drugi trijumf na kontinentalnom prvenstvu u Mađarskoj. Savladali su "pancere", 12:7.

 Nemcima fudbal, Srbima vaterpolo Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U skladu sa očekivanjima, "delfini" su perfektno počeli učešće na kontinentalnom turniru u Budimpešti. Posle Francuza, ubedljivo su pobedili i Nemce:

Srbija - Nemačka 12:7 (3:1, 3:2, 3:2, 3:2)

Najefikasniji igrač tima Dejana Savića bio je Filip Filipović sa četiri postignuta gola, a odličnu partiju pružio je i Slobodan Nikić, sa tri. Dvostruki strelac bio je Miloš Ćuk, a po jednom su se upisali u listu strelaca Nikola Rađen, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

Srpski vaterpolisti imaće u sredu dan odmora, a onda će, u četvrtak, igrati protiv Mađarske, od 20.30 časova. Nije potrebno naglašavati da odavno nema karata za duel svetskih i evropskih prvaka.

S tim u vezi, dobro je što su "delfini" među prvima završili posao na početku drugog kola, pa će imati vremena za oporavak i pripremu za veliki derbi. U danu kada cela Nemačka slavi dolazak fudbalera iz Berlina, njeni vaterpolisti nisu imali šansu protiv favorita iz Srbije.

Pod vođstvom srpskog trenera Nebojše Novoselca, "panceri" su uspeli da uvedu meč u rezultatsku ravnotežu tek početkom druge četvrtine i smanje razliku na 3:4, ali su tada Nikola Rađen i Andrija Prlainović postigli dva gola i obezbedili našem timu mirnu prednost.

Pored najefikasnijeg Filipa Filipovića, sjajno je igrao i Slobodan Nikić (31), koji je sa tri lopte u golu Nemaca proslavio svoj jubilej - 300. odigranu utakmicu sa kapicom u bojama Srbije.

Od 2003. godine, kada je debitovao za reprezentaciju, danas perfektni Nikić propustio je samo Olimpijske igre u Pekingu. Sa reprezentacijom je osvojio tri Evropska prvenstva i igrom koju je prikazao u utorak razjasnio je da hoće još jedno zlato. Baš u Budimpešti.

U iščekivanju velikog derbija u 3. kolu, Mađarska - Srbija, u utorak će biti odigrane još dve utakmice u okviru Grupe B. Od 19.00 časova igraju Hrvatska - Španija, a od 20.30 Mađarska - Francuska.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC