• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska bežala, Španija je stigla!

Autor mondo.rs

Neizvesna utakmica između dva rivala reprezentacije Srbije za medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Sigurni Mađari.

 Hrvatska bežala, Španija je stigla! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Hrvatska je pet puta imala vođstvo, Španija samo jednom, na kraju:

Hrvatska - Španija 8:8 (3:2, 2:2, 1:2, 2:2) u drugom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje je u ponedeljak počelo u Budimpešti, prestonici Mađarske.

Kasnije uveče, Mađarska je glatko pobedila Francusku rezultatom 12:7 (2:2, 2:1, 5:1, 3:3), pa je tako stigla Srbiju na tabeli. Ipak, činjenica je da naše momke očekuju dueli sa pravim rivalima u grupi, Mađarima, Hrvatima i Špancima.

GRUPA B

Rezultati 2. kola: Srbija - Nemačka 12:7, Hrvatska - Španija 8:8, Mađarska - Francuska 12:7.

TABELA: Srbija 2-0-0 (6), Mađarska 2-0-0 (6), Hrvatska 1-1-0 (4), Španija 0-1-1 (1), Francuska 0-0-1 (0) i Nemačka 0-0-2 (0).

Marko Joković sa tri i Sandro Sukno sa dva gola, predvodili su olimpijske šampione u meču sa Špancima, u čijim redovima su nezaustavljivi bili Mark Alferez Mingelj sa četiri, odnosno Albert Espanjol sa tri.

Po jedan pogodak postigli su Luka Bukić, Luka Lončar i Petar Muslim, odnosno Giljermo Rios Molina.

I jedna i druga reprezentacija bile su očajne u napadu sa igračem više (ili sjajne u odbrani sa igračem manje). Hrvati su iskoristili samo jedan od 15 napada kada je protivnik bio isključen, a Španci jedan od 12. Po jedan gol pao je s centra, a Španci su dva puta "hvatali" priključak sa peterca (2/2). Hrvati nisu imali nijedan...

Nikša Dobud i Mark Barselo Roka nisu završili meč zbog tri lične.

Hrvatska je golom Lončara na 2:43 do kraja, i to iz pozicione igre, sa centra, stigla do 8:7, posle čega su Španci promašili napad sa igračem više, ali izborili korner, posle čega je usledila akcija za Molinu a on iz pozicionog napada pogodio mrežu na 2:04 do kraja.

Sukno je bio neprecizan sa igračem više, Injaki Agilar ukrao loptu Hrvatima i na 45 sekundi do kraja doveo svoj tim na korak od pobede, ali je posle tajm-auta Mingelj promašio šut. Usledio je novi tajm-aut i pokušaj Hrvatske u trajanju od 18 sekundi, koji je završen pasom u ruke - Havijera Gadee Garsije, samo sekund pre kraja.

Od rezultata 2:0 u prvoj četvrtini za Hrvatsku, pa do izjednačenja na 2;2 u roku od minut i po, nijedan tim nije imao dva gola prednosti.

U prvom kolu, u ponedeljak, Hrvatska je pobedila Nemačku 10:5, a Španija izgubila od domaćina Mađarske 9:12. U sredu je dan pauze, a u četvrtak sastaju se: Francuska - Hrvatska 13:00, Španija - Nemačka 14:30 i Srbija - Mađarska 20:30.

Sa Hrvatskom igramo u subotu od 16 časova, a grupnu fazu završavamo utakmicom sa Španijom u ponedeljak u isto vreme.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC