• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski vaterpolisti: Samo polako!

Autor mondo.rs

"Potrebno nam je strpljenje. Ništa drugo", uverava Filip Filipović posle poraza od Mađarske u 3. kolu Evropskog prvenstva.

 Srpski vaterpolisti: Samo polako! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle trijumfa nad Francuskom i Nemačkom, reprezentacija Srbije doživela je u četvrtak uveče i poraz na kontinentalnom prvenstvu u Budimpešti. I to od domaće selekcije.

Okršaj svetskog i evropskog prvaka pripao je domaćinu, koji se približio osvajanju prvog mesta u Grupi B, a samim tim i direktnom plasmanu u četrvtfinale.

Naš tim, koji je počeo utakmicu nervozno, a potom imao problem da savlada razbranjenog čuvara mreže domaćih Dekera (13 odbrana), sada će morati da pobedi jednu od naredne dve utakmice da bi se domogao nokaut faze.

Filip Filipović, najbolji igrač i predvodnik srpske reprezentacije, ocenio je da su "delfini" u četvrtak igrali previše nervozno i na momente brzopleto.

"Možda je prerano za analizu, ali očigledno je da smo danas hteli da ranije završimo meč. Možda je to i jedan vid još psihičke nespremnosti, jer smo hteli da napade završavamo u 15. sekundi. Nismo imali strpljenja, da odigramo odbranu do kraja, pa da odemo u napad, žurili smo sa igračem više..."

"Poraz je došao u pravom trenutku. Kao sportski šamar. Trebamo sada kao tim da se trgnemo. Bili smo bezbroj puta u ovoj situaciji, bićemo još nekoliko puta sigurno, nema mesta za paniku, idemo dalje, najvažnije nam je da dobijemo naredna dva meča i da se plasiramo u četvrtfinale ili polufinale, kako već", izjavio je on.

Naredni meč, naši vaterpolisti igraće u subotu od 16.00 časova, protiv Hrvatske. Šta je potrebno za popravljanje igre?

Selektor Savić o porazu...

"Mađarska je zasluženo pobedila. Nismo mogli da se snađemo u fazi napada. Mislim da su odigrali izuzetnu odbranu, a mi smo nekoliko katastrofalnih grešaka napravili u odbrani. Sigurno da neke stvari moraju da se isprave, kao što sam rekao i posle Nemaca. Ne smemo da padnemo ni u jednom momentu".

 "Strpljenje, strpljenje i strpljenje. Nema šta drugo. Videli smo da danas neke stvari ne mogu da se završe u 15. minutu, ni u 25. već moraju da se odrade do kraja. Moramo da se smirimo. Videlo se da je bilo nervoze, to je sve normalno i ne bih ovom porazu pridavao veliki značaj".

"Evropski šampion se ne postaje sa sedam-osam pobeda. I porazi su sastavni deo igre i moramo se uzdići isto kao i posle pobede i spremiti za sledeći meč protiv Hrvatske, koji je nama veoma, veoma bitan", zaključio je Filipović, koji je u duelu sa Mađarima postigao dva gola.

I Živko Gocić, kapiten "delfina", istakao je da još ima vremena da se situacija popravi i da bi poraz trebalo da trgne ceo tim.

"Ne znam šta bih preterano mogao da kažem. Jeste ovo bio neočekivan i težak poraz, ali sport je takav. Izgubili smo jako bitnu, ali ne i odlučujuću utakmicu. Moramo da se spremamo za sledeću utakmicu i da u naredne dve zabeležimo jedan trijumf koji bi nam omogućio prolaz u borbu za medalje".

"Pohvalio bih svog klupskog druga Dekera koji je odlično branio. Ostali smo hendikepirani za isključenje Prlainovića, koji nam je dosta falio, on je jedan od naših najboljih igrača i jedan od najboljih igrača na svetu", izjavio je on.

Petak će biti dan za odmor na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Naredni izazov "delfini" će imati u subotu, u izuzetno važnom Ex-Yu derbiju.

"Nismo doživeli rezultatski težak poraz, samo bi ga trebalo što pre zaboraviti i neće biti nikakvih problema ako u naredne dve utakmice zabeležimo jednu pobedu", podvukao je Gocić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC