• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gocić: "Povukao" me je gol

Autor mondo.rs

Kapiten reprezentacije Srbije žali zbog propuštenog napada za pobedu nad Hrvatskom.

 Gocić: "Povukao" me je gol Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Možda bi poslednji napad reprezentacije Srbije u meču sa Hrvatskom izgledao drugačije da je selektor Dejan Savić imao još jedan tajm-aut na raspolaganju. Pošto nije, kapiten Živko Gocić bio je prinuđen da ga na brzinu organizuje za manje od 20 sekundi.

U situaciji sa igračem više, pri rezultatu 8:8, jedan od predvodnika "delfina" šutirao je snažno ka golu "barakuda", ali je uspeo da iznudi samo korner. Potom je Andrija Prlainović imao tri sekunde da donese Srbiji pobedu, ali ni on nije bio precizan...

Epilog je konačni remi i odložena odluka o definitivnom plasmanu evropskog šampiona u četvrtfinale. Za prolaz u nokaut rundu sada nam je potreban remi u poslednjem kolu, nad Španijom (ponedeljak, 16.00 časova).

"Imao sam šut za pobedu, nisam video da mi je Prlainović sam sa druge strane. Povukao me je gol, nisam uspeo da pogodim, ali tako je to.... Da smo dali taj gol sada bi bila druga priča", rekao je Gocić posle meča.

Kapiten "delfina" nije pred kamerom "Sport networka" delovao razočarano. Istakao je da je meč bio naporan i fizički i mentalno.

"Videlo se da i jedni i drugi žele silno da pobede. Bili smo dosta dobar rival Hrvatskoj. Mogu da kažem da smo bili i bolji na momente, ali nas je protivnik izveo iz ritma sa dva laka gola na kraju druge četvrtine", konstatovao je Gocić.

Poslednji šut na utakmici uputio je Andrija Prlainović. Nije mu se posrećilo da postigne i prvi i poslednji gol za "delfine" u derbiju četvrtog kola Evropskog prvenstva.

"Bili smo bliži pobedi, imali smo dosta puta prednost i od dva gola. Nismo uspeli. U tim trenucima, u četvrtoj četvrtini da smo se odvojili na 8:6 bili bismo mnogo bliži pobedi, ali neke šanse smo propustili. Igrali smo bolje nego protiv Mađarske, dali smo sve od sebe. Bila je teška utakmica, s njima je uvek teško, jer su fizički najjači, tamo gde smo i mi jaki, na beku i centru", izjavio je on.

U poslednjoj četvrtini, pri vođstvu Srbije 8:7, Hrvati su u dva uzastopna napada imali po dva igrača više u bazenu. Gocić nije hteo da priča detaljno o suđenju, Prlainović je bio malo konkretniji.

"Bilo je čudnih odluka kada bismo otišli na dva gola razlike. Dva puta po dva igrača manje... Neobjašnjivo, ali šta je tu je", izjavio je.

Golman "delfina" Gojko Pijetlović priznao je da je pred stativima stekao utisak da je meč bio "tvrđi" nego što je očekivao. Velika borbenost saigrača ulila mu je optimizam pred odlučujući duel sa Špancima.

"Otvorili smo utakmicu dobro, kako smo i hteli. U drugom poluvremenu smo dosta bolje odigrali u odbranu, videlo se želja i agresivnost. Nisam zadovoljan, ni nezadovoljan. Videćemo kako se dalje bude razvijala situacija. Ako ovako budemo agresivni i ako budemo igrali sa ovakvom željom, mislim da uspeh ne može da izostane", podvukao je Pijetlović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC