• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je u četvrtfinalu EP

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije pobedili su Španiju 8:6 i plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Sjajni golman Gojko Pijetlović, ali i Miloš Ćuk.

 Srbija je u četvrtfinalu EP Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS "Crvena furija" je uštopovana, sprečena da pomrsi račune braniocu titule evropskog prvaka!

U odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale EP u Budimpešti, Srbija je pobedila Španiju 8:6 (2:2, 1:0, 1:1, 4:3) i ostala je u trci za osvajanje medalje, tačnije odbranu trona.

Fenomenalni golman Gojko Pijetlović, kao i dvojica mlađih igrača - Miloš Ćuk i Dušan Mandić - bili su udarni trio srpskog tima. Ali, i odlično postavljena odbrana tokom većeg dela meča, koja je bila bazirana na tome da se Španci onemoguće da koriste svoje najjače oružje - kontranapade.

Albert Espanjol je bio "dosadna mušica" koja je pretila srpskom timu (postigao je četiri gola), ali imali su "delfini" odgovor - Miloš Ćuk i Dušan Mandić su "bombama" u presudnim trenucima, kada se "lomio" rezultat stvorili mogućnost da se igra lakše, rasterećenije, bez pritiska...

Da će ovo biti sve samo ne lak meč, potvrdila je prva četvrtina. Srbija je povela golovima Duška Pijetlovića i Filipa Filipovića, ali su Španci potom iskorstili svoje prilike i preko Alberta Espanjola izjednačili.

U drugoj četvrtini nervozno sa obe strane. Nije bilo gola više od četiri minuta, da bi Miloš Ćuk uputio prvu od dve svoje "bombe". Tamo gde je stao Ćuk, nastavio je Dušan Mandić, koji je početkom treće četvrtine, sa protivnikom na grudima, uspeo da uputi udarac, koji je Agilar samo ispratio.

Od tog trenutka, kada je Srbija vratila dva gola prednosti, osetila se mirnoća u igri srpskog tima, mada najveća boljka definitivno ostaje igrač više.

Albert Espanjol je bio stalna pretnja i svojim trećim golom, smanjio je na 3:4, stavljajući do znanja da još nema "bele zastave".

Izvor: MN PRESS



Međutim, početkom poslednjeg dela igre usledila je novi torpedo Miloša Ćuka za 5:3! Ponovo je "dosadni" Espanjol uzvratio, da bi Srbija potom vezala dva gola (Stefan Mitrović, pa Milan Aleksić), čime je sve praktično bilo rešeno.

Da ovu pobedu "začini" svojom odličnom igrom pobrinuo se Gojko Pijetlović odbranivši i penal Espanjolu, kod rezultata 7:4...

***S kim će Srbija igrati u četvrtfinalu saznaće se kasnije, kada budu završeni svi mečevi. Najverovatnije će joj protivnik u četvrtfinalu biti Grčka. U polufinale su se direktno plasirale selekcije Mađarske i Crne Gore, kao prvoplasirane u svojim grupama.

SRBIJA: Gojko Pijetllović, Mandić 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 2, Duško Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Sefan Mitrović 1, Branislav Mitrović.

ŠPANIJA: Agilar, Munariz, Bustos, Roka, Molina 2, Mingel, Širanji, Espanjol 4, Larumbe, Fernadez, Malarah, Garsija, Lorio.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC