• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, "delfini": Sada na Crnogorce!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije izbacili su Grčku u četvrtvfinalu i sada ih očekuje veliki derbi na putu ka odbrani titule prvaka Evrope.

Bravo, "delfini"!


Treća četvrtina odigrana sa 100 odsto mogućnosti bila je dovoljna: Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu!

"Delfini" su u sredu uveče prilično lako pobedili staru mušteriju, Grčku, bilo je 13:9 (3:2, 4:3, 4:2, 2:2), tako da je zakazan veliki derbi sa Crnogorcima u polufinalu: petak, 20.30.

SEMAFOR


GRČKA: Angelos Vlakopulos 4, Janis Fontulis 3, Emanuil Milonakis 2, Konstantinos Tsalkanis odbrane 9/22. Šut iz igre 9/31 (29%), igrač više 6/23, 7 asistencija, posed lopte 18 minuta 10 sekundi.

SRBIJA: Dušan Mandić 2, Slobodan Nikić 2, Milan Aleksić 2, Filip Filipović 2, Andrija Prlainović 1, Stefan Mitrović 1, Sava Ranđelović 1, Gojko Pijetlović odbrane 13/22. Šut iz igre 13/27 (48,1%), igrač više 10/16, 8 asistencija, posed lopte 13 minuta 50 sekundi.

Grci su se, nekako, držali do početka drugog poluvremena, a onda su Milan Aleksić sa dva i Filip Filipović i Sava Ranđelović sa po golom, doneli našem timu nedostižnu prednost od 11:6. Grci se jesu vratili na 11:9, ali je do kraja utakmice bilo na raspolaganju samo dva minuta i 56 sekundi, tokom kojih je Dušan Mandić potopio rivala na dno bazena "Margit Siget".

U prvom poluvremenu, u jednom trenutku imali smo prednost od tri gola (6:3), ali su Grci tada postigli pogodak sa igračem više i onda iz pozicione igre, sa slabe strane, iz šuta koji su naši provocirali. Bio je to gol Emanuila Milonakisa kakav se retko viđa. Ipak, 21 sekund pre kraja poluvremena, sa igračem više, "delfini" su odigrali dug napad za Andriju Prlainovića koji je uz pomoć stative, golmana i prečke pospremio loptu u mrežu tvrdog rivala.

Pre ovog susreta, Italija je u dramatičnom meču eliminisala olimpijske šampione Hrvate i doplivala do polufinala sa domaćinom, Mađarskom.

Srbija i Crna Gora često su se, od debija komšija, susretale u eliminacijama na EP. Već u prvom nastupu Crne Gore, na EP u Malagi 2008. godine, igrali smo finale sa njima i izgubili 6:5, posle produžetaka i utakmice koja je izazvala mnogo bure zbog suđenja u korist komšija.

Potom, delom smo im se revanširali 2010. godine u Zagrebu, kada smo nadigrali Crnu Goru u četvrtfinalu rezultatom 6:5, ali potom izgubili od Hrvata u polufinalu. Igrali smo i pre dve godine u Ajndhovenu, u finalu, kada je bilo neizvesnih 9:8 za nas, što je bila konačna naplata duga iz Malage.

Naša reprezentacija samo jednom na poslednjih šest EP nije igrala finale, u Zagrebu 2010. godine. U tom periodu osvojili smo četiri od mogućih šest zlata.


REZULTATI ČETVTFINALA

/sreda/

Italija - Hrvatska 8:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:2)
/Đorgeti 2 - Sukno 3/

Srbija - Grčka 13:9 (3:2, 4:3, 4:2, 2:2)

/Mandić, Nikić, Aleksić, Filipović 2 - Vlakopulos 4/

PAROVI POLUFINALA
/petak/

Italija - Mađarska (19.00)
Srbija/Grčka - Crna Gora (20.30)

Utakmice za prvo i treće mesto na programu su u nedelju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC