• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci: Srbima fali Vanja Udovičić

Autor mondo.rs

Mlađan Janović ocenio pred duel protiv Srbije da je izostanak Vanje Udovičića veliki i primetan hendikep za "delfine" na Evropskom prvenstvu.

 Crnogorci: Srbima fali Vanja Udovičić Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS Prema mišljenju crnogorskih vaterpolista, penzionisanje Vanje Udovičića jasno se primećuje u igri reprezentacije Srbije.

Takvu ocenu izneo je u četvrtak Mlađan Janović, jedan od najvažnijih igrača Crnogoraca, koji će se u petak uveče suprotstaviti našoj selekciji u borbi za finale Evropskog prvenstva.

On je imao priliku da igra i sa srpskim ministrom sporta i omladine i protiv njega, pa dobro zna koliko je bio značajan za "delfine":

"Vidi se da nema Vanje, igrao sam sa njim u reprezentaciji i protiv njega u klubovima. On je odlučivao, agresivno napadao i imao je petlju da preuzima odgovornost, koja sada pada na njihove druge igrače, koji na to nisu navikli. Setimo se i naših izgubljenih utakmica protiv njih, obično je on bio taj igrač koji je davao po dva-tri gola", rekao je Janović u Budimpešti.

Izvor: MN PRESS

Prema njegovom mišljenju, više se u Budimpešti očekivalo od Duška Pijetlovića ("zakazao je više nego obično"), a njegovu ulogu preuzeo je Slobodan Nikić.

"Mislim da će naša odbrana da presudi više nego napad i bitno je da prelomimo u trećoj i četvrtoj četvrtini. Njih za sada ne ide igrač više, ali mislim da će protiv nas da ih krene, pogotovo u početku, jer će biti velika tenzija i ulog", objasnio je.

Janović misli i da su Crnogorci fizički spremniji.

"Nadam se da će u drugom delu utakmice naša fizička sprema da dođe do izražaja. Da se vidi da smo spremnija ekipa, pošto se kod njih vidi pad, s obzirom na to kako su igrali u Dubaiju, pre svega što se tiče fizičke spreme", dodao je on.

Dva tima odigrala su u Dubaiju (17. juna) prvi ovosezonski takmičarski meč, u prvoj fazi Svetske lige. Pobedili su "delfini", 14:5.

"Oni su na to takmičenje došli u punom sastavu, motivisani i da nam vrate za Barselonu. Mi smo već i razmišljali da ne moramo da damo veliki otpor, jer se već znalo da će Srbija i Mađarska da igraju finale. Falilo nam je nekoliko igrača i prepustili smo im ulogu favorita", naveo je Janović svoje objašnjenje tog rezultata.

Crnogorci su osvojili prvo mesto na tabeli Grupe A, što znači i da su preskočili četvrtfinale. Zato će i imati pauzu od četiri dana, pošto su poslednji meč odigrali 21. jula, protiv Gruzije (17:2).

"Prednost četiri dana i nije velika, iako mnogo znači za ekipu kao što je naša. Presudiće i igrač više, ali pokušaćemo da damo neki lagani gol, iz kontre ili s centra i mislim da bismo tako mogli da prelomimo", podvukao je Janović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC