• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, sada - polufinale!

Autor mondo.rs

U petak, od 20.30 časova, u Budimpešti će biti odigran još jedan vaterpolo derbi, Srbija - Crna Gora.

Pre dve godine su odlučivali o tituli šampiona Starog kontinenta. U Mađarskoj će ovog leta odlučiti ko će biti jedan od finalista.

U reprizi finala Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, vaterpolisti Srbije i Crne Gore zaigraće jedni protiv drugih u petak u 20.30, sat i po posle prvog polufinala, Italija - Mađarska.

Dve selekcije nekoliko su se puta sastajale na evropskim prvenstvima od kada su prestale da budu jedna. U Holandiji su igrale i u grupnoj fazi (Crna Gora pobedila 11:7), u Zagrebu 2010. u četvrtfinalu (pobeda Srbije 6:5), a u Malagi 2008. u finalu (pobeda Crne Gore 6:5).

Dugo će ostati upamćeni i poslednji međusobni duel na velikom takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Barseloni prošle godine. Crna Gora pobedila je 9:8, a Mlađan Janović isticao je da je ovogodišnja pobeda Srbije u Dubaiju jedan vid osvete za taj neuspeh.

Naravno, Srbi i Crnogorci našli su se u istom bazenu i u Grupi B Olimpijskih igara u Londonu (remi, 11:11), a odlučivali su i o bronzi, koja se ipak našla oko vratova naših igrača (12:11).

Isti timovi borili su se za bronzu i 2008. godine i tada su takođe bili uspešniji Srbi, 6:4.

"Igramo non-stop sa Srbijom. To je već postala standardna varijanta. To su uglavnom tvrde, zahtevne utakmice, više fizički, jer se taktički jako dobro poznajemo. Ne može tu da bude velikih iznenađenja. Ono što će odlučiti je možda inspiracija trenutna, bolja fizička sprema. Sve je otvoreno", rekao je pred naredni okršaj selektor Crnogoraca, Ranko Perović.

Njegovi izabranici na putu do polufinala pobedili su Grčku (11:6), Rusiju (15:7), Rumuniju (13:8), pa su remizirali sa Italijom (6:6) i u poslednjem kolu grupne faze pobedili i Gruziju (17:2). Četvrtfinale su preskočili, kao prvoplasirani tim Grupe A. Tako su imali i četiri dana odmora pred meč sa "delfinima".

"Moramo da budemo maksimalno oprezni, da motrimo na njihove udarne igre - Filipovića, Pijetlovića i Prlainovića. Tu moramo biti maksimalno koncentrisani i ne smemo da im dajemo lake faulove na pet metara. Što se tiče plivanja, snage - možemo da im pariramo. Pitanje je koncentracije. Moramo biti maksimalno koncentrisani", dodao je šef struke Crnogoraca.

Naša reprezentacija osvojila je drugo mesto na tabeli Grupe B, iza Mađarske, a ispred Hrvatske, Španije, Francuske i Nemačke. U prvom kolu, "delfini" su pobedili Francusku 15:6, u drugom Nemačku 12:7, u trećem su izgubili od Mađarske 6:8, a u četvrtom odigrali nerešeno sa Hrvatskom 8:8, koja je ispala sa turnira.

Plasman u nokaut fazu, "delfini" su "overili" trijumfom nad Španijom 8:6, a u polufinale su otišli pobedom nad Grčkom u četvrtfinalu, 13:9.

"Crna Gora je ekipa koja dugo igra zajedno. Ima tu igrača koji su od početka, od 2006, na okupu. Dosta su iskusni, znaju da igraju ovakve utakmice, bili su u ovoj situaciji. Određeni deo tima čine igrači koji igraju u najjačim timovima. Kvalitetna su ekipa, a i mi imamo kvalitet. Nezahvalno je prognozirati. Biće otvorena utakmica, mogu da opet odlučuju nijanse, kao u Barseloni, kada smo ih praktično ispustili, što su iskoristili i otišli u polufinale", rekao je Andrija Prlainović.

Pred reprezentacijom Srbije je veliki izazov. Od kada se takmiči pod imenom Srbije nijednom nije završila evropsko prvenstvo pre polufinala.

"Uvek je neizvesno kada igramo protiv Crne Gore. Često odlučuje jedan gol i dosad smo bili dosta uspešniji u tim najbitnijim duelima. Sutra možemo da još jednom pobedimo i odemo u finale", podvukao je Prlainović.

Duel reprezentacija Srbije i Crne Gore u Budimpešti počeće u petak, u 20.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC