• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IZ PEPELA DO FINALA!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije, šampioni Evrope, pobedili su Crnu Goru u polufinalu i boriće se u nedelju sa Mađarima za zlato! Gubili su četiri gola razlike (4:8), a pobedili 10:9!

Slavni košarkaški trener Rudi Tomjanovič rekao je: "Nikad ne potcenjuj srce šampiona!". Težinu i tačnost njegovih reči još jednom su u petak uveče potvrdili vaterpolisti Srbije, istinski šampioni!

U polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj, "delfini" su se izborili sa odličnim Crnogorcima, svojim slabostima i u fenomenalnom drugom poluvremenu "iščupali" plasman u finale!

U nedelju uveče, igraće za zlato protiv domaćina!

SRBIJA - CRNA GORA 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0)

Koliko su napora i truda uložili naši vaterpolisti u finale najbolje je dokazao semafor, koji je početkom treće četvrtine pokazivao rezultat 8:4 za Crnogorce!

Tokom te deonice, naši igrači postigli su tri gola, a primili dva, posle čega je selektor Dejan Savić doneo jednu od važnijih odluka i prvi put na turniru ubacio u bazen golmana Branislava Mitrovića!

Do kraja Crnogorci nisu postigli nijedan gol!

Pred našim stativama, "delfini" su se u poslednjoj deonici borili kao da im svaki napad znači život. Za razliku od potpuno uspavanog i lošeg početka, "grizli" su za svaku loptu i zatekli protivnike, koji nisu imali rešenja.

Sa druge strane, proradio je i napad. Stefan Mitrović smanjio je na početku četvrtine na gol zaostatka (8:9), Miloš Ćuk izjednačio je na 9:9 i da nije bilo njihovog napadačkog doprinos, ništa od velikog preokreta ne bi bilo.

Na talasu probuđene igre "delfina", Slobodan Nikić preokrenuo je na 10:9 i nagovestio senzacionalnu pobedu!

Minut i po pre kraja, Crnogorci su zatražili tajm-aut, Srbi su stekli šansu da u pretposlednjem napadu reše pitanje pobednika. Nažalost, šut Mitrovića iz daleka nije završio u mreži, mada se to neće dugo pamtiti, jer su "delfini" i u završnoj akciji Crnogoraca odigrali snažno i sačuvali gol.

Andrija Prlainović ukrao je loptu tri sekunde pre kraja i zasluženo slavlje srpskih vaterpolista i navijača moglo je da počne!

Do finala smo stigli najtežim mogućim putem, u džepu nam je srebrna medalja, a za još jedno zlato borićemo se sa silno motivisanim Mađarima, koji su u 21. veku samo jednom igrali finale Evropskog prvenstva, 2006. I izgubili su. Od Srbije.

Strelci i odbrane

SRBIJA: Gocić, Ćuk 2, Nikić, Aleksić, Filipović 2, Mitrović 3, Gojko Pijetlović odbrane 6/15, Branislav Mitrović 3/3.

CRNA GORA: Draško Brguljan 2, Darko Brguljan 2, Mlađan Janović, Nikola Janović 3, Ivović. Zdravko Radić odbrane 9/19.

PROČITAJTE TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA

Prvi put na turniru, selektor Dejan Savić menja golmana. U bazenu je Mitrović.

Ponovo smo na gol zaostatka! Mitrović smanjuje na 8:9! Prlainović je u sledećem napadu pokušao, ali je lopta stala na zamišljenoj gol-liniji! Pet minuta pre kraja, ponovo imamo priliku da izjednačimo! Draško Brhuljan je treći put isključen i neće se vraćati.

Nažalost, lopta nije došla do Duška Pijetlovića...

NEREŠENO! Ćuk pogađa sa devet metara, zatečena je bila odbrana Crnogoraca posle faula na Prlainoviću! 9:9!

Postigli smo i gol za vođstvo, ali  ga sudija nije priznao jer je u tom trenutku pokazivao crveni karton jednom od trenera sa klupe Crnogoraca.

VODIMO!!! SLOBODAN NIKIĆ! 10:9!

Minut i po pre kraja, pri prednosti Srbije 10:9, Crna Gora je zatražila tajm-aut. Stefan Mitrović nije uspeo iz okreta da postigne gol...

Crna Gora ima poslednji napad... PRLAINOVIĆ KRADE LOPTU I SRBIJA JE U FINALU!

TREĆA ČETVRTINA 7:9

Već očekivano, i treća četvrtina počela je golom Crnogoraca. Pogodio je Janović, za ponovo velikih "plus četiri" - 8:4. Stefan Mitrović ubrzo smanjuje na 5:8. Ima li još nade?

Konačno igra na stativu i konačno lak gol! Milan Aleksić! Srbija je opet na dva gola zaostatka - 6:8!

Imamo šansu i drugi uzastopni napad za "minus jedan". Dejan Savić zatražio je tajm-aut, a Filip Filipović smanjio razliku na gol zaostatka, 7:8!

Zaustavlja nas Nikola Janović. Sa sedam metara, u poslednjoj sekundi... 9:7 vodi Crna Gora. Za utehu ostaje da smo treću četvrtinu rešili u svoju korist - 3:2.

DRUGA ČETRTINA - 4:7

I druga četrvtina počela je golom Crne Gore. U situaciji sa igračem više, Draško Brguljan pogodio je drugi put, sa nezgodne pozicije - 6:3. Moramo mnogo bolje u odbrani, ali i mnogo smirenije. Duško Pijetlović dobio je sredinom četvrtine isključenje jer je ometao protivnika pri kretanju u napad.

Aleksandar Ivović vraća prednost Crne Gore od četiri gola. Ponovo loša odbrana šampiona Evrope i ponovo laka realizacija za izazivača - 7:3!

Filipa Filipovića biju, a Miloš Ćuk se upisuje. Na asistenciju Andrije Prlainovića smanjuje prednost protivnika na tri gola - 4:7! Prethodno je Filip drugi put grubo udaren u lice.

U narednom napadu "delfina", Prlainović je iznudio peterac. Filipović je preuzeo odgovornost i promašio. Prvi put na Evropskom prvenstvu. Potom su Prlainović i Draško Brguljan obostrano isključeni.

Radić se nasmejao pokušaju Ćuka da ga lobuje, a u poslednjem napadu pred pauzu, pet sekundi pre kraja, zaustavio udarac Pijetlovića.

- U drugoj četvrtini uspeli smo da donekle "stegnemo" odbranu, ali je veliki problem napad i dalje. U finišu prvog dela meča propustili smo priliku da se vratimo u meč propuštenim penalom i zicerom Pijetlovića, pet sekundi pre kraja.

Ima li u našim momcima energije za povratak u drugom delu?

PRVA ČETVRTINA - 3:5

Braća Pijetlović u prvom planu na početku. Gojko se "upisao" odbranom, a Duško sa druge strane dva puta nije uspeo da se izbori sa čuvarima.

Crna Gora vodi - 1:0. Draško Brguljan kaznio je lošu reakciju naših igrača u odbrani i promenu zone. Nije dobro počelo, jer Crnogorci već vode 2:0. Nikola Janović iskoristio je prvog igrača više za svoj tim.

Kapiten Živko Gocić preuzima odgovornost! I Srbija koristi prvu situaciju sa igračem više! 1:2! Međutim, Nikola Janović ponovo pogađa. Sa velike daljine, iz prve, za 3:1 za Crnogorce.

Definitivno loš početak "delfina". Darko Brguljan nas kažnjava posle slabog starta i lošeg povratka iz neuspelog napada - 1:4... "Delfini" su u nokdaunu! Crnogorci vode 5:1! Ponovo Brguljan!

Filip Filipović zaustavlja seriju Crnogoraca. Janović ga je snažno udario u lice, ali je prvi srpski strelac sačuvao koncentraciju i pogodio iz daljine - 2:5. Ali, možemo li se odbraniti?!

Pogađa i Stefan Mitrović! 3:5! Pet sekundi pre kraja prve četvrtine donekle smo popravili utisak. Ali, mora mnogo bolje u nastavku!

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Nisam zadovoljan igrao sam 2+ hahaha

pop73

Srećno momci u finalu. Zlato je naše.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC