• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Savić: Srbija uvek ima šansu!

Autor mondo.rs

Selektor naših vaterpolista, učesnika finala Evropskog prvenstva, istakao je da je u pobedi nad Crnom Gorom tim prebrodio početno stanje šoka i "samo počeo da igra".

Kada je Crna Gora u petak uveče prvi put povela 5:1, mnogi su čekali da se "delfini" probude i počnu da smanjuju razliku. Kada je prednost drugi put iznosila četiri gola - 7:3, sve je manje navijača u Srbiji verovalo u plasman u finale Evropskog prvenstva (EP)...

Kada su Crnogorci poveli 8:4, malobrojni su bili oni koji su mislili da će šampion Evrope u nedelju braniti zlato.

Ali, to će se dogoditi!

Reprezentacija Srbije uzdigla se iz žestokog minusa, rešila u svoju korist treću deonicu (3:2), pa četvrtu (3:0) i plasirala se u finale, u kojem će u nedelju igrati protiv Mađarske. Za titulu šampiona Evrope!

"Velika pobeda, posle rezultatskog lošeg početka i stanja šoka, uspeli smo da prebrodimo izuzetno lošu igru. Bukvalno smo bili u stanju šoka i ovo je stvarno neverovatno. Pokazali smo hrabrost, strpljivost i ne znam šta bih još mogao da kažem", rekao je selektor "delfina" Dejan Savić posle utakmice.

Njegova odluka da na početku poslednje četvrtine stavi pred stative Branislava Mitrovića bila je jedna od presudnih. Rezervni čuvar mreže "delfina" spustio je rampu pred svojom mrežom i nije primio nijedan gol!

Epilog takve odbrane i probuđene igre u napadu (Mitrović, Ćuk i Nikić) je i zakazivanje još jednog "vaterpolo klasika".

"Uvek ima šanse. Sa Srbijom uvek ima šanse. Nijednog momenta nismo padali, nijednog momenta nismo srljali, jer smo rezultatski imali 'minus četiri', ali smo samo počeli da igramo. Ništa drugo", dodao je Savić.

Naravno, jasno je da će Budimpešta u nedelju biti domaćin velikog spektakla, kakav je većina ljubitelja vaterpola i priželjkivalo.

"Izuzetno veliko finale. Budimpešta, Mađarska i svetski vaterpolo zaslužuju takav spektakl. Neće tu biti velikog taktičkog nadmudrivanja", podvukao je Savić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC