• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemački mentalitet i srpsko srce - pobeda!

Autor mondo.rs

To je dobitna kombinacija za srpske vaterpoliste. Tim oružjem su pobedili Crnu Goru i našli se u finalu EP. "To je ono što nas je dovelo do velikog preokreta, što je bukvalno smrvilo ekipu Crne Gore", kaže Filip Filipović.

 Nemački mentalitet i srpsko srce - pobeda! Izvor: MN PRESS

Kakva utakmica vaterpolista Srbije!

Starije ljubitelje ovog sporta sigurno je vratila u prošlost, u dva velika olimpijska finala 1984. u Losa Anđelesu i 1988. u Seulu. Tadašnja reprezentacija Jugoslavije ubedljivo je oba puta gubila od Amerikanaca, ali se vraćala i osvajala zlata.

Ta najsjajnija medalja nam je na dohvat ruke i 2014. na Evropskom prvenstvu. "Delfini" su do finala u Budimpešti stigli u stilu olimpijskih šampiona iz osamdesetih godina prošlog veka.

Igrali su loše, dekoncentrisano, bili su uplašeni, iako prekaljeni, sa ko zna koliko značajnih, mečeva u bazenu. Gubili su 1:5 i 4:8, ali su pobedili. Neverovatno.

Filip Filipović je blistao od sreće, Bio je jedan od najboljih, a upravo njegovim golom Srbija je prvi put izjednačila na 9:9 polovinom poslednje četvrtine.

"Šta reći, da krenemo sa rečima našeg premijera, koji voli i Nemačku, večeras smo imali nemački mentalitet i srpsko srce", počeo je Fića. 

"To je ono što nas je dovelo do velikog preokreta, što je bukvalno smrvilo ekipu Crne Gore. Odigrali smo do poslednjeg sekunda i videli smo da je ova generacija pokazala spremnost za velika dela, kao i mnogo puta do sada", u dahu je nastavio srpski vaterpolista.

Da li je neko verovao u preokret posle 4:8 na početku treće četvrtine? Filipović zna ko jeste.

"Imali smo težak put, jako tešku utakmicu, taj šok na početku 5:1. Crnogorci su bili bolji tri četvrtine, ali mi je drago da smo na kraju ipak mi bili bolji i pokazali smo koliko je ova ekipa bila spremna da se transformiše i do kojih granica veruje u pobedu. Zaista mislim da niko na bazenu nije verovao, osim nas samih i par ljudi koji nas treniraju celog života".


Vaterpolo klasik tek sledi. Po drugi put snage ćemo odmeriti sa Mađarima.  Bili su bolji u grupi. Da li je iko sposoban da Srbiju dva puta pobedi na velikom takmičenju? 

Ako jeste, onda su to Mađari pred svojom publikom. 

O takvom scenariju niko ne razmišlja, već o onom iz 2001. Ko još može da zaboravi Marget Siget, 10.000 bučnih domaćih navijača i ples u vodi Vujasinovića, Ikodinovića, Savića, Šapića…

Strašni Mađari, olimpijski šampioni, pobeđeni su 8:5 u grupi. Jugoslavija se osvojila prvo mesto.

Filipović i njegova generacija veruje da se istorija posle 13 godina može ponoviti.

"Nije ovo bilo koje finale. Za nas je ovo posebno finale. Ova generacija je pokazala veliki mentalitet i srce", rekao je Filip Filipović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC