• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta: Bojana bez titule...

Autor mondo.rs

Bojana Jovanovski prvi put ove sezone vezala je više od dve pobede na jednom turniru, stigla do finala, ali tamo nije uspela da osvoji četvrtu WTA titulu u karijeri.

(5) Bojana Jovanovski nije uspela da osvoji četvrtu WTA titulu u karijeri, na mestu gde je 2012. godine osvojila prvu titulu u karijeri!

Naša teniserka poražena je u finalu turnira u Bakuu, u Azerbejdžanu. Bolja od nje bila je Ukrajinka (2) Elina Svitolina - 6:1, 7:6 (7:2).

Jovanovski je očajno počela prvi međusobni susret sa 19-godišnjom Svitolinom, izgubila je prva dva servis gema i pala na 0:5, pre nego što je uspela da se upiše na semafor, ali prekasno. Prvi set bio je gotov za 23 minuta.

Tek u drugom setu razvila se prava i ravnopravna borba. Srpkinja, 40. na WTA listi, počela je sigurnije da igra servis gemove, ali do vođstva 3:2 nije uspevala da napadne servis protivnice. Tada su, u šestom gemu drugog seta, rivalke odigrale najduži gem verovatno i na turniru.

Odigrano je 28 poena, 11 puta bio je "djus", a Jovanovski je propustila tri brejk lopte za vođstvo od 4:2 i servis za 5:2. Svitolina, 37. na planeti, izjednačila je na 3:3 i potom je set otišao u taj-brejk bez velike drame ni u jednom od preostalih gemova.

U taj-brejku, brzo vođstvo Svitoline od 4:0, 5:1 i konačnih 7:2.

Ukrajinka je osvojila 280 WTA poena i nagradu od 43.000 dolara, dok je 22-godišnjoj Srpkinji pripao ček na 21.400 dolara i 180 WTA bodova.

Jovanovski bi turnir u Bakuu, na tvrdoj podlozi, mogla da iskoristi za pomak na polju samopouzdanja i forme, jer je prvi put ove sezone vezala više od dve pobede. Na putu ka finalu nadigrala je Majr-Ahlajtner, Piter, Eguči i Fogel, a pre toga, računajući od januara, samo je dva puta imala dve pobede na istom turiru: u Hobartu u januaru i na Vimbldonu krajem juna.

Sve ostalo, bile su eliminacije u prvom ili drugom kolu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC