• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslimani: Kakva provokacija Britanaca!

Autor mondo.rs

Malezijski političari osudili otvaranje Igara Komonvelt u Škotskoj zbog ideje organizatora da svaku reprezentaciju predvode psi. "To su prljave životinje, a vi ste to namerno uradili".

Pomalo bizarna vest dolazi sa Igara Komonvelta u Velikoj Britaniji.

Tokom ceremonije otvaranja organizatori su došli na ideju, koju su i realizovali, da sipred svake sportske delegacije koje reprezentuju svoje zemlje, trčkara i po jedan simpatični škotski terijer, obučen u tradicionalni "škotski karo".

Iako se mnogima dopalo ovo, čak su i komentarisali da su "psi ukrali ceo šou", bilo je i onih koji su se našli uvređenima.

Tako su malezijski političari i verske vođe kritikovali organizatore Igara, smatrajući da su tako uvredili muslimane širom sveta.

O čemu je reč?

Prema Islamu, pas se smatra jednom od najnečistijih životinja, a bilo je čak i pojedinih militantnih grupa koje su svojevremeno pozivale na "džihad (sveti rat) protiv pasa". Mnogi muslimani odbijaju ili izbegavaju direktan kontakt sa psima.

Da stvar bude gora po organizatore Igara, pas koji je bio određen da predvodi delegaciju Malezije na otvaranju, odbio je "poslušnost". Pas zvani Džok, čim mu je dobio svoj karirani kaputić, seo je i nije hteo da mrdne.

Zato je jedna od malezijskih sportiskinja morala da ga uzme u ruke i da ga nosi, što je naišlo na još žešću osudu malezijskih političara.

Bilo je čak i onih koji su zatražili da se domaćin Igara izvini maleziji i svim muslimanima širom, sveta, pogotovo što se sve događalo na Ramadan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC