• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Kup BiH počinje 31. avgusta

Autor mondo.ba

Upravni odbor Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine uskoro bi trebalo da potvrdi da je 31. avgust termin odigravanja utakmica Kupa BiH, ali je to praktično već riješena stvar.

"Očekujem potvrdu ponuđenog termina. Ujedno, raspisaćemo i poziv klubovima da se prijave za učešće", izjavio je predsjednik VS BiH Ivan Lakić za "Glas Srpske".

Iako se očekivalo da će prvo seniorsko prvenstvo BiH u vaterpolu početi u maju, pa zatim i sredinom avgusta, do toga neće doći jer je početak prolongiran za septembar.

"Prema sadašnjim planovima, prvo zajedničko prvenstvo počeće nakon što se odigra Kup, to jest u septembru, kada djeca krenu u školu. To što će takmičenje početi tada nije nam neki veliki problem jer će se utakmice igrati samo u Banjaluci i Sarajevu, budući da ova dva grada imaju adekvatne zatvorene bazene".

Na predstojećem Kup takmičenju očekuje se da nastupi šest ekipa, i to dvije iz Banjaluke, tri iz Sarajeva i jedna iz Neuma.

"Pravo stanje sa brojem ekipa još uvijek ne znamo. Znamo da postoji dosta škola vaterpola, kao i klubova koji imaju samo mlađe kategorije, ali su nam potrebni seniori i tek nakon što se prijave znaćemo na koliko ozbiljnih timova možemo da računamo".

U Republici Srpskoj postoje tri kluba i sva tri su iz Banjaluke: Banjaluka, Fortuna i Student, dok u FBiH postoji osam ekipa. U Sarajevu je registrovano šest klubova: GKVS Sarajevo, Akademija B, Torpedo, Mladost, Orka i Dabar, u Zenici je GKVS Čelik Željezara Zenica, te Jadran Neum iz Neuma. Ostaje da se vidi koji od ovih klubova će se prijaviti za prvi Kup i prvenstvo BiH.

Klubovi u BiH koji imaju seniorske ekipe formu održavaju igrajući međusobne sparing utakmice, dok ekipe iz Banjaluke često igraju na turnirima u Srbiji. Jedino se Jadran iz Neuma tokom sezone aktivno takmiči, i to u Drugoj ligi Hrvatske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC