• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Jako cijenim Džeku i sve sportiste BiH

Autor mondo.ba

Novak Đoković je bio gost Javnog servisa Bosne i Hercegovine (BHT1) u emisiji “Interview20”, koja je emitovana u srijedu uveče. Pogledajte...

U otvorenom razgovoru sa autoricom emisije Sanelom Prašović Gadžo, prvi teniser planete je govorio o brojnim stvarima - od nedavnog vjenčanja sa Jelenom Ristić, do komentara bh.sportista Edin Džeke i Damira Džumhura.

"Evo navikavam se, nosim prsten, pa se navikavam malo na jedno novo poglavlje mog života i života moje supruge. Kad kažem moje supruge, tako lijepo zvuči sada. Zajedno smo skoro devet godina i to je jedan prirodni neki rasplet, okolnosti, i neki naredni korak u našoj vezi, da krunišemo našu vezu, i ljubav brakom. Bilo je čarobno, veličanstveno, dva-tri dana proslave najintimnije sa ljudima koji su nama familija, prijatelji i koji nam nešto znače u životu, koji su uvijek bili tu uz nas, tako da je bilo baš onako kako smo priželjkivali i još ljepše”, rekao je prvi reket planete.


Na pitanje da li postoji prijateljstvo sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, Đoković je rekao:

Veoma se poštujemo, što daje jednu pozitivnu poruku o našem sportu. Imali smo naravno faze gdje je rivalstvo između nas imalo određenu eskalaciju u nekom periodu i onda postoje faze gdje možda ne pričamo jedan sa drugim ili trećim neko vrijeme, ali generalno vrlo korektan odnos, poštovanje, uvažavanje”, izjavio je Nole i dodao da može lično da se poistovijeti sa najvećim rivalima jer je svjestan muke kroz koju prolaze njegovi rivali,

Samim tim cijenim njihove uspjehe, jer znam koliko odricanja i žrtve mora biti uloženo da bi se ostvario veliki uspjeh. Sa Nadalom sam bliži što se godina tiče i imali smo jedan zajednički lijep put kad smo igrali egzibicije krajem prošle sezone. U Južnu Ameriku smo otišli i igrali dva meča zajedno i tu sam osjetio po prvi put da kada je vansezonski period da nema takmičenja, turnira, tenzija, ekipe velike oko nas, kada je samo egzibicioni meč, a opet smo zajedno u sredini, da možemo da se opustimo i prvi put sam osjetio prisniji odnos između nas”.

Đoković je prokomentarisao i igru najuspješnijeg igrača BiH Damira Džumhura: “Damir je sjajan momak, poslao mi je poruku i čestitao na braku i čestitao na Vimbldonu i iskreno se nadam da će napraviti veliki uspjeh, da će uspjeti da se probije u prvih 50 na svijetu, jer mu je tamo mjesto, i vidio sam koliko je odjeknuo njegov uspjeh u BiH”.

Nole o Edinu Džeki: “Edin je prije svega izvrstan sportista i jako cijenim njega i sve ostale sportiste iz BiH i regiona”.

Pogledajte Interview20” sa Novakom Đokovićem

Đoković intervju BHT 1
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC