• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Do kraja godine u "Top 100"

Autor mondo.ba

"Do kraja ove godine želim ući u konkurenciju najboljih 100 tenisera svijeta", kaže najbolji teniser Bosne i Hercegovine.

Džumhur je ove godine ostvario najbolji plasman u karijeri, 105. mjesto ATP liste profesionalnih tenisera, a trenutno je na poziciji 118.

Do najvećeg uspjeha mladog Sarajlije doveli su ga odlični nastupi čelendžerima, ali i nastupi na Australijan Openu i Rolan Garosu.

"U ovoj godini sam nadmašio zacrtane ciljeve, ali postavio sam novi cilj, a to je da do kraja 2014. uđem u konkurenciju 'Top 100' tenisera svijeta. Dobro radim i pripremam se. Očekuje me nastup na turniru u Vinston - Sejlemu, a zatim US Openu", rekao je Džumhur na konferenciji za štampu u Sarajevu.

Džumhur će prvi put u karijeri biti direktno u glavnom žrijebu jednog gren slem turnira.

"Veoma mi je drago što ću zaobići kvalifikacije za US Open. Kvalifikacioni mečevi mogu dosta da iscrpe tenisera, tako da će mi na turniru u SAD biti mnogo lakše", naglasio je mladi teniser.

Po završetku US Opena Džumhur će se pridružiti Dejvis kup reprezentaciji BiH koju očekuju mečevi protiv selekcije Litvanije za plasman u A diviziju.

Prvi reket BiH je takođe najavio je i mogućnost da nastupi na Masters čelendžer turniru, na kojem učestvuje najboljih osam tenisera te serije, prenijelo je "Oslobođenje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC