• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Đokoviću razlog za osmeh

Posle teškog žreba na turniru u Torontu, najboljeg tenisera sveta čekaju nešto lakši protivnici u Sinsinatiju, jedinom Mastersu koji nije osvojio u karijeri.

Novak Đoković, kao prvi nosilac u Kanadi, imao je pakleni žreb zbog čega je poražen već u osmini finala od Žoa-Vilfreda Conge, što mu je najranija eliminacija u Torontu u karijeri.

Neočekivano brzo pakovanje kofera Novaku je omogućilo da se bolje pripremi za turnir u Sinsinatiju, koji sledi na američkoj turneji. Ovoga puta, sreća ga je pogledala, ali daleko od toga da će mu posao biti lak.

Na startu turnira, jedinom iz Masters serije koji mu nedostaje u kolekciji, Đoković će biti slobodan, dok ga u drugom kolu čeka ga bolji iz duela kvalifikanta i Francuza Žila Simona. Nakon toga Srbin bi mogao da ukrsti reket sa Špancem Tomijem Robredom, ali nije isključeno da bi rival mogao da mu bude i Amerikanac Sem Kveri.

Potencijalni protivnici Đokoviću u projektovanom četvrtfinalu biće Španac David Ferer ili opet Conga, a iz gornje polovine žreba, u kojoj je i najbolji teniser sveta, najveće izglede da se nađu u polufinalu imaju Stanislas Vavrinka i Bugarin Grigor Dimitrov.

Jedan od te dvojice, pošto igraju međusobno u četvrtfinalu, biće Đokovićev protivnik u polufinalu, ukoliko izbori plasman.

Što se tiče donje polovine žreba realno bi bilo da se u četvrtfinalu sastanu Tomaš Berdih (Češka) - Miloš Raonić (Kanada), odnosno Endi Marej (Velika Britanija) - Rodžer Federer (Švajcarska).

Novak, koji je opet postavljen za prvog nosioca, čak četiri puta je igrao u finalu turnira u Sinsinatiju, ali se nikada nije domogao titule - 2008. i 2011. srušio ga je Endi Marej, dok je Rodžer Federer bio bolji 2009. i 2012. u borbi za trofej.

Đoković je prošle godine takmičenje završio u četvrtfinalu, izgubivši od Džona Iznera u četvrtfinalu.

Turniru Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od 4.017.355 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC