• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou Tatjane Jelače! Novo srebro za Srbiju!

Autor mondo.rs

Srpkinja osvojila srebro u bacanju koplja na Evropskom atletskom prvenstvu u Cirihu. Novi nacionalni rekord koji je Tatjana Jelača postavila u četvrtak uveče iznosi 64,21 metar.

 Šou Tatjane Jelače! Novo srebro za Srbiju! Izvor: MN PRESS

Posle medalje koju je u sredu osvojila Ivana Španović u skoku u dalj, na Evropskom atletskom prvenstvu u Cirihu zablistala je i Tatjana Jelača. Mlada, 24-godišnja srpska bacačica koplja osvojila je drugo mesto, sa novim nacionalnim rekordom - 64,21!

Prethodni je takođe držala Jelača i postavila ga je na Svetskom prvenstvu u Moskvi prošle godine (62,68).

Članica Atletskog kluba Sirmijum motivisana i odlično pripremljena ušla je u finale i jedina je koja je uspela da svaki put ispravno baci koplje i da pritom prebaci 60 metara.

Nastupila je kao treća i već u prvoj seriji sa daljinom 60,98 metara najavila borbu za medalje. Taj hitac smestio ju je na treće mesto. Bolje su bacale samo Nemica Linda Štal 63,91 i dvostuka olimpijska pobednica i aktuelna svetska rekorderka iz Češke Republike Barbora Špotakova sa daljinom 62,86 metara.

Jelača je drugu seriju završila na petom mestu.

Ali, već u trećoj se vraća se na "postolje" i nije ga ispuštala do kraja. Samo je popravila rezultat. Uspela je da dostigne daljinu 62,31 metara. Ispred nje su ponovo bile Nemica i Čehinja.

Srpska rekorderka obezbedila je još dva bacanja, od kojih je peto ušlo u anale srpske atletike. Koplje je letelo do 64,21 metra - novog rekorda Srbije i u tom trenutku zlatne evropske medalje.

Nažalost, Špotakova, videvši da je vrag odneo šalu, odmah posle Jelače uspeva da se prvi put probije na prvo mesto. Rezultat koji joj je doneo zlato iznosi 64,41.

Tatjana više nije imala snage za novi podvig, baš kao ni Nemica Štal da preskoči atletičarku iz Srbije na pobedničkom postolju.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

A u, bas sjajno, iako neocekivano za mene za Jelacu sigurno ne

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC