• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana ponovo u Top 10, čeka Šarapovu

Ana Ivanović ubedljivo pobedila Ukrajinku Svitolinu i plasirala se u polufinale turnira u Sinsinatiju. Od ponedeljka najmanje deveta na svetu.

Posle tri derbija u četvrtfinalnom programu (Serena Vilijams - Janković 2:0, Radvanjska - Voznijacki 0:2, Šarapova - Halep 2:1), Ana je izašla na teren kao izraziti favorit u meču protiv Eline Svitoline.

Taj status je i opravdala, pobedivši rezultatom 6:2, 6:3, za svega 61 minut igre.

U prvom setu je oduzela protivnici sva četiri servis gema, mada je i Svitolina uspela da napravi dva brejka, a u preostala dva gema imala je brejk lopte.

Drugi deo meča nije bio ni izbliza tako buran. Ana je napravila brejk u četvrtom gemu i do kraja su obe lagano osvajale gemove na svoj servis, što je dvadesetšestogodišnjoj Beograđanki apsolutno odgovaralo.

Ipak, u polufinalnom duelu sa Marijom Šarapovom (nedelja, 1.00), moraće da igra kvalitetnije i koncentrisanije ako misli da napravi iznenađenje i prvi put u karijeri savlada Ruskinju na tvrdoj podlozi.

Šarapova, koja je inače najuspešnija teniserka sveta u 2014, vodi protiv Ane 8:3, s tim da je srpska teniserka proletos u Rimu (6:1, 6:4) prekinula seriju od sedam poraza, dugu gotovo sedam godina.

Na betonu su poslednji put igrale 2012. u Indijan Velsu, kada je Šarapova prošla u finale predajom, pri vođstvu 6:4, 0:1.

Ono što je za Ivanovićevu vrlo važno je da se posle samo nedelju dana odsustva vratila u svetski Top 10!

Preciznije, od ponedeljka će biti najmanje deveta na WTA listi (Jelena Janković 10, ili ako Voznijacki osvoji Sinsinati - 11), a u slučaju trijumfa na ovom turniru može i da svrgne Eženi Bušar sa osme pozicije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC