• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benabad je luckast, ali je šampion!

Francuski srednjeprugaš nije hteo da se vrati sa Evropskog prvenstva bez zlatne medalje.

Mehidin Mekisi-Benabad (29) dokazao je klasu, postavši šampion Evrope na 1.500 metara, tri dana pošto mu je oduzeta pobeda na dvostruko dužoj deonici.

On je gotovo sve najveće uspehe u karijeri ostvario na 3.000 metara sa preponama (dva evropska zlata, dva olimpijska srebra i dve svetske bronze), ali je u četvrtak sopstvenom nepromišljenošću prokockao šansu da na evropskim prvenstvima ostvari "het-trik".

Benabad jeste prvi prošao kroz cilj - ubedljivo - ali je posle trke diskvalifikovan po žalbi reprezentacije Španije, zato što je stotinak metara pre cilja skinuo majicu, stavio je u zube i počeo da maše publici.

U nedelju je uspeo da se iskupi, tako što je kontinentalnoj dvoranskoj kruni na 1.500 metara (Geteborg 2013) pridodao zlato na otvorenom. U finalu je za tačno pola sekunde nadmašio Norvežanina Henrika Ingebritsena.

"Posle diskvalifikacije sam čak razmišljao da ne trčim na 1.500 metara, ali sam odlučio da napustim Cirih kao šampion. Bes me je terao napred. Moja reakcija je bila reakcija šampiona", izjavio je Benabad.

Osim po brojnim uspesima, Mehidin Mekisi-Benabad je do svog poslednjeg gafa bio poznat po tuči sa zemljakom Mehdijem Balom na mitingu Dijamantske lige u Monaku, kada su razmenili udarce na stazi, po prolasku kroz cilj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC