• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana, ipak, nemoćna pred Serenom

Serena Vilijams ubedljivo je pobedila Anu Ivanović u finalu Sinsinatija, 6:4, 6:1. Osvojila je 62. trofej u karijeri. Srpkinja igrala do polovine prvog seta.

Kada je motiviše protivnica, ne postoji rivalka koja može da pobedi Serenu Vilijams. To je dokazano i u nedelju, u finalu Sinsinatija.

Ana Ivanović jedina je igračica iz Top 10 koja je pobedila ove godine (u 18 mečeva). Podvig iz Australije nije ponovila u SAD.

SERENA VILIJAMS - ANA IVANOVIĆ 6:4, 6:1

Posle deset godina i pobede Lindzi Devenport na turniru u Sinsinatiju, pehar je pred brojnom publikom ponovo podigla domaća teniserka. Potpuno zasluženo.

Spektakularnom pobedom nad Marijom Šarapovom, Ivanovićeva je obezbedila sebi mesto u finalu Sinsinatija i na početku meča nagovestila veliku borbu, koja nije viđena.

Odlično je počela Ana meč za trofej. "Brejknula" je najbolju igračicu sveta već u prvom gemu, pa potvrdila taj osvojeni gem i povela 2:0! Drugi servis gem Amerikanka je ipak osvojila, ali je Ivanovićeva uspela da povede sa 3:1 i nagovesti još jedan napad na "brejk".

Međutim, snažnim servisima i forhend udarcima, Serena je stekla sigurnost, "usporila" Srpkinju i preuzela kontrolu nad duelom. Uprkos tome, Ana je izborila i brejk loptu za 4:1, ali je nije iskoristila... Vilijams je smanjila prednost - 2:3.

Nažalost, od tog momenta pa do kraja seta Serena je bila dominantnija, mada u poslednjem gemu nije ni imala razlog da se ozbiljnije napreže, jer joj je Srpkinja svojim lošim udarcima i uzastopnim duplim greškama praktično predala prvi set - 4:6.

Amerikanka je i u drugom setu nastavila u istom ritmu, "vezavši" pet uzastopno osvojenih gemova. Kada joj nije išlo, snažnim servisima je uspevala da nađe balans i mirno privede meč kraju.

Ana je posle duela nasmejana čestitala protivnici.

"Bila je sjajna nedelja, uživala sam ovde, ovde su sjajni navijači, čestitam Sereni, mislim da sam dobila lekciju kako da serviram. Možda da mi daš nekoliko saveta kad se penzionišeš. Bila je dobra nedelja. Vratila sam se u deset najboljih, jeste bitan rejting, ali uživam na terenu i radujem se poslednjem gren slemu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC