• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (EP):Stjepanović u finalu, dobar i Lenđer

Autor mondo.rs

velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 400 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u 50-metarskim bazenima u Berlinu. Ivan Lenđer plivaće u polufinalu na 50 metara delfin.

 PLIVANJE (EP):Stjepanović u finalu, dobar i Lenđer Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Velimir Stjepanović odlično je plivao u kvalifikacijama trke na 400 metara slobodnim stilom na Evropskom šampionatu u velikim bazenima u Berlinu.

KVARTET ODMAH STAO

Četvoro srpskih plivača završilo je takmičenje u kvalifikacijama. Čaba Silađi nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara prsno. Ostvario je rezultat 1:01,75 minuta i zauzeo tek 20. mesto. Andrea Basaraba zaustavljena je u kvalifikacijama na 200 metara leđno. Ona je bila 25. u kvalifikacijama sa vremenom 2:23,13 minuta. Bez polufinala ostali su i Katarina Simonović i Petar Petrović. Simonovićeva je u kvalifikacijama na 50 metara delfin zabeležila 37. rezultat, pretposlednje mesto, sa 28,81 sekundi, dok je Petrović bio 29. sa vremenom 56,74. sekundi.

On je u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvario najbolje vreme - 3:49,49 minuta, ukupno šesto u kvalifikacijama i plasirao se u finale.

Finalna trka na programu je večeras od 18.07 časova.

Drugi srpski predstavnik u istoj disciplini Stefan Šorak ostvario je vreme 3:55,15 minuta i ostao je bez plasmana među osam najboljih jer je to bio tek 35. rezultat ukupno.

Najbrži u kvalifikacijama bio je Britanac Stiven Miln - 3:48,62 minuta.

I Ivan Lenđer sa uspehom je prošao kvalifikacije u trci na 50 metara delfin stilom. U petoj grupi zauzeo je peto mesto rezultatom 24,02 sekunde, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

On je ostvario ukupno 14. vreme u kvalifkacijama, 1,15 sekundi slabije od najbržeg Andrija Govorova iz Ukrajine (22,87), koji je tako postavio i novi rekord šampionata.

Do sada je ta rekord držao najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić sa 23,11 sekundi.

Drugi srpski takmičar u trci na 50 metara delfin Radovan Siljevski zabeležio je rezultat 24,36 sekundi, što je ukupno 27. vreme, pa nije uspeo da se domogne polufinala.

Polufinalne trke na programu su danas od 18 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC