• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, Veljo: Stjepanović šampion Evrope!

Najbolji srpski plivač doneo je zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva u Berlinu. On je u finalu trke na 400 metara slobodnim stilom zabeležio vreme od 3:45,66!

 Bravo, Veljo: Stjepanović šampion Evrope! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Srbija ponovo ima plivačkog šampiona!

Posle Milorada Čavića i Nađe Higl, koji su nam donosili znatne medalje sa najvećih takmičenja, sada je to uradio i Velimir Stjepanović.

Velja je u finalu trke na 400 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Berlinu zabeležio vreme 3:45,66 i doneo zlato Srbiji! To je Stjepanoviću ubedljivo najbrža trka u karijeri. On je 13. aprila ove godine na Plivačkom kupu u Ajndhovenu postavio lični i nacionalni rekord u istoj disciplini, koji je iznosio 3:48,25.

Od početka trke naš as bio je u prednosti, posle 100 metara bio je čak 2,58 sekundi ispred drugoplasiranog, a ta razlika nije ugrožena do kraja.

Drugi je bio Italijan Mikel Andrea D'Ariđo u vremenu 3:46,91, što je za sekund i 25 desetih sporije od vremena pobednika. Bronzu je osvojio Britanac Džej Leliot u vremenu 3:47,50.

Svetski rekord Pola Bidermana iz Rima 2009. godine, od 3:40,07 ostao je netaknut, ali je to posledica zabrane korišćenja odela za plivanje. Inače, Biderman je loše plivao u polufinalu zbog čega je bio samo rezerva za finalnu trku.

Stjepanoviću je nedostajalo 56 desetinki da obori rekord evropskih prvenstava koji je 2008. u Ajndhovenu postavio Rus Jurij Prilukov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC