• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amel Tuka: U Amsterdamu jurišam na novi rekord

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bh. atletičar poručuje kako će na jednom značajnom i prestižnom mitingu pokušati upisati nove rekorde kako bi nastavio seriju dobrih rezultata

Amel Tuka, bosanskohercegovački atletičar, koji je prije nekoliko dana ostvario istorijski rezultat u finalnoj utrci na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu, kada je osvojio šesto mjesto i oborio bh. rekord, kazao je kako će u trci u Amsterdamu, koja se održava večeras, pokušati doći do novog rekorda.

"Večeras imam trku u Amsterdamu. Ovo je jedan veliki miting poznatiji kao 'Flame Games'. Dolazi trenutno najbrži čovjek na svijetu Džastin Getlin, to vam sve govori o veličini i značaju mitinga", kazao je Tuka.

Dodaje kako će na značajnom i prestižnom mitingu pokušati upisati novi rekord kako bi nastavio seriju dobrih rezultata.

"Vrijeme nije baš najbolje za trčanje ovdje u Amsterdamu, hladno je i kišovito, ali ja ću pokušati istrčati svoj novi rekord jer imam stvarno dobru konkurenciju i želim nove uspjehe", istakao je bh. atletičar.

U večerašnjoj trci na 800 metara, bh. atletičar će se boriti protiv poznatih atletičara među kojima su Andre Olivier iz Južnoafričke Republike sa ličnim rekordom 1.44.29, Amerikanac Erik Sovinski sa vremenom 1.44.58, Artur Kuciapski iz Poljske 1.44.89 i kenijski atletičar Entoni Čemut sa rekordnim vremenom 1.44.72.

Inače, Tuka je svojim plasmanom u finale u Cirihu oborio lični rekord, a samim tim i rekord Bosne i Hercegovine. U trci na 800 metara, bh. atletičar je tada ostvario vrijeme od 1:46:12. Pobjednik trke je bio Poljak Adam Kžot sa vremenom 1:44:15.

Tuka je u Švicarskoj nakon kvalifikacijske trke osvojio drugo mjesto, dok je u drugoj polufinalnoj trci sa vremenom od 1:47:18 osigurao treću poziciju čime se plasirao u finale Evropskog prvenstva što je jedan od najvećih uspjeha atletičara iz BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC