• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dedović za MONDO: Presudili su sportski motivi

Autor mondo.rs

Dosadašnji vaterpolista Partizana, a od danas i novi igrač Radničkog Nikola Dedović za MONDO priča o razlozima prelaska u Kragujevac. "Partizanu želim sve najbolje, da se stabilizuje i ponovi uspehe", kaže on.

 Dedović za MONDO: Presudili su sportski motivi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nikola Dedović je sa Partizanom osvojio titulu prvaka Evrope 2011. godine u velikom finalu protiv Pro Reka u Rimu. Od tada je krenulo novo osipanje u klubu sa Banjice, odlasci igrača, nemaština... Izgleda da taj ciklus mora da se ponovi u Partizanu s vremena na vreme.

I ovaj mladi vaterpolista odlučio je da napusti Partizan i pređe u redove kragujevačkog Radničkog.

Nikolu smo zatekli tek što je izašao iz bazena.

Iz kog bazena, pitali smo ga.

"Pa, ovog u Kragujevcu. Evo, baš sam završio prvi trening sa novom ekipom, svi smo tu, čekamo još samo Ivana Basaru da nam se priključi", odgovorio je Dedović koji je u Partizanu bio "ceo život", prethodnih 15 godina.

Iako je zvanično predstavljanje Nikole Dedovića kao novog igrača Radničkog zakazano za petak (sutra), želeli smo da od njega čujemo kako mu izgleda prvi "dodir" sa novom ekipom, ali i zašto je odlučio da napusti crno-bele.

"Ekipa Radničkog je prethodnih godina, odnosno od formiranja, pokazala visoke ciljeve. Iz sezone u sezonu Radnički želi najviši plasman, pa tako ulazimo i u novu. Čekaju nas kvalifikacije za ulazak u Ligu šampiona, a potom i da probamo da ponovimo prošlogodišnji rezultat kada je Radnički bio vicešampion Evrope", rekao je Dedović za MONDO i nastavio:

"Poznajem celu ekipu, igrali smo zajedno u mlađim reprezentativnim kategorijama ili u Partizanu. Društvo je odlično i sada treba da radimo na uvežbavanju tehničkih i taktičkih akcija i ideja".

Zašto si posle toliko godina napustio Partizan?

"U Partizanu sam bio skoro 15 godina. Normalno smo se razišli, u korektnim odnosima. Odlučio sam se na ovo isključivo iz sportskih motiva", odgovorio je Dedović, koji je sa Partizanom osvojio sve što je mogao.

Povremeni srpski reprezentativac sada ima nove ciljeve u karijeri, naravno i da se ustali u nacionalnom timu. A o Partizanu još kaže...

"Iz Partizana svake godine odlaze oni stariji, iskusniji igrači. Tako je bilo i posle te Lige šampiona, koju smo osvojili u Rimu, tako je i sada... Nažalost, situacija je takva. Ali, svakako, želim Partizanu da se stabilizuje i da proba da nastavi da beleži odlične rezultate sa podmlađenom ekipom, kao što je to bilo prošle sezone kada je bio ogroman uspeh plasman na završni turnir Lige šampiona. Partizan svake godine izbacuje neke nove mlade igrače, a verujem da će tako biti i ove i da će imati konkurentan tim", rekao je Dedović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC