• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer od 0:2 do polufinala US opena!

Švajcarac napravio veliki preokret u duelu sa Gaelom Monfisom, koji je propustio dve meč lopte - 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Prvi polufinalni par US opena u noći između srede i četvrtka su formirali Kei Nišikori i Novak Đoković, a 24 sata kasnije zna se da će drugog finalistu dati meč Rodžer Federer - Marin Čilić!

Nekada najbolji teniser sveta i aktuelni rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja, po deveti put u karijeri je pobedio uprkos gubitku prva dva seta.

"I kada je bilo 0:2, mislio sam da je Gael još daleko od cilja i da mogu da igram bolje. Nisam bio tako spokojan kada je u četvrtom setu stigao do dve meč lopte. Tada sam rekao sebi 'To je to, ovo je poslednji poen, samo nemoj da mu ga pokloniš'. Nakon toga sam se u petom setu osećao sjajno na terenu i prezadovoljan sam zbog toga", izjavio je Federer.

Monfis pri vođstvu od 2:1, 5:4 i 40:15 na servis Švajcarca nije uspeo da privede meč kraju, da bi u sledećem gemu pri 40:40 "vezao" dve duple servis greške i praktično dao taj set protivniku, spakovan u ukrasnu hartiju.

Federer je u setu odluke napravio dva brejka (1:0, 4:1) i rutinski rešio meč u svoju korist.

Petostrukom osvajaču US opena ovo je deveto njujorško polufinale u karijeri, ali prvo posle 2011. godine.

Sledeći rival mu je Čilić, koji se trijumfom nad Tomašem Berdihom 6:2, 6:4, 7:6 (7:4) posle skoro pet godina našao među četiri najbolja na bilo kojem grend slem turniru.

Federer protiv Hrvata ima perfektan međusobni skor (5:0), ali ga to ne čini spokojnim.

"Marin je odličan momak i jedva čekam da se sretnemo. Imali smo vrlo težak duel u Torontu, mislim da mi je odbranio osam meč lopti. Bilo je 6:4 u trećem setu, igrali smo do ponoći".

Oba polufinala na programu su u subotu, dok teniserke igraju u petak uveče po srednjeevropskom vremenu, a sastaju se Voznijacki - Peng i Serena Vilijams - Makarova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC