• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić za MONDO: Neće biti lako protiv Borca

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Jedan od najboljih igrača Vesprema, reprezentativac Srbije Momir Ilić u izjavi za MONDO pred duel sa Borcem m:tel ističe da mađarskoj ekipi neće biti nimalo lako večeras u Boriku.

Rukometna poslastica večeras u Banjaluci: Borac m:tel – Vesprem (20.00).

Šampion BiH ugostiće jednu od najboljih ekipa u Evropi u zvanično meču 4. kola SEHA lige, ali u stvari drugog meča Borca m:tel u regionalnoj ligi.

Publika u Boriku imaće priliku da osim svojih ljubimaca vidi na djelu odličnu ekipu Vesprema koja je prošle godine igrala na Fajnal Foru Lige šampiona.

Među njima je i reprezentativac Srbije, Momir Ilić, koji prihvata ulogu istaknutog favorita svoje ekipe, ali upozorava da će Vesprem morati maksimalno ozbiljno da odigra ovaj meč kako bi zabilježio treću pobjedu zaredom u SEHA ligi.

"Imali smo jako teško gostovanje u Prešovu, došlo je do blagog umora, imali smo dosta putovanja ali imamo kvaltet. Naravno, idemo na pobjedu, ali biće jako teško. Pratio sam rezultate i sve, Borac je dosta dobro igrao i u Brestu, tako da neće biti nimalo lako. Znamo da igramo protiv banjalučke škole rukometa, znamo da uvijek ima talenata. Ne poznajemo mnogo ekipu, ali znam da su tu Nikolić, Trivundža, Obradovića, imaju skklop iskusnih i mladih igrača. Neće biti nimalo lako, moramo maksimalno ući u meč, ako mislimo da pobijedimo", rekao je Ilić u kratkom razgovoru za MONDO.

Vesprem se ove sezone priključio SEHA ligi i na startu zabilježio dvije gostujuće pobjede, u Prešovu protiv Tatrana 32:29 i protiv Vojvodine u Novom Sadu 32:19, a Ilić je u ova dva meča postigao 18 golova.

"Nije bilo lako, ni u Prešovu ni u Novom Sadu. SEHA je kvalitetnija liga od mađarske što će nama dobro doći. Imamo veliki broj igrača, ove godine smo dosta jača akipa nego prošle godine i to je plus. Ipak dosta igrača nije naviklo da igra u tom tempu, sa dosta putovanja, ali dobro će nam doći kvalitet lige za Ligu šampiona što je i glavni cilj", rekao je Ilić.

Vesprem je prošle sezone stigao do Fajnal fora Lige šampiona, a ambicije nisu ništa manje ni ove sezone. Naprotiv.

"Ambicije uvijek rastu i samim tima što je ekipa bolja, ali nije nimalo lako. Prvenstveni cilj nam je da se plasiramo na Fajnal for a poslije da vidimo šta možemo. To su dvije utakmice u dva dana tako da je sve moguće. Vidjeli smo da favoriti gotovo nikad ne pobjeđuju, prošle godine pobijedio je Flensburg koji nije bio favorit ali nikad se to ne zna. Mi ćemo se spremiti, a uz kvalitet SEHA lige mislim da možemo dosta toga dobiti, igraćemo jake utakmice i to će nam biti priprema za ono što nam je prioritet a to je Liga šampiona", zaključio je Ilić.

Utakmica između Borca m:tel igra se u dvorani Borik večeras od 20 časova, a cijena ulaznice je 3 KM.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC