• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac se borio, Vesprem pobijedio

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel poslije vrlo borbenih 60 minuta poraženi su od Vesprema 33:29 u meču 4. kola SEHA lige. Goste predvodio iskusni Renato Sulić sa sedam golova.

Favorizovani Vesprem stigao je u Borik i savladao Borac 33:29, ali Banjalučani su uprkos činjenici da ishod utakmice nije dolazio u pitanje, pružili dostojan otpor polufinalisti prošlogodišnje Lige šampiona.

Mađarska ekipa u kojoj, istina, nije bilo nekoliko povrijeđenih igrača, među kojima su i jedan od najboljih strelaca, Momir Ilić, kao i golman Mirko Alilović pokazala je snagu i upisala treću pobjedu u isto toliko mečeva ove sezone, i to gostujućih.

Borac je dao sve od sebe, ali su protivnici vješto iskoristili nedostatak nekoliko igrača iz prošle sezone koji su mnogo značili Borcu u odbrani, kao i loše izdanje njegovih golmana.

Banjalučani su se rezultatski držali i na kraju prvog poluvremena bilo je 15:12, a u drugom poluvremenu uslijedio je očekivani pad u igri zbog umora iskusnih igrača poput Obradovića, Trivundže i Nikolića koji su se trošili igrajući i odbranu i napad.

Uprkos tome Borac nije potpuno poklekao, naprotiv, vratio se na pristojnu razliku i utakmicu završio sa porazom od zadovoljavajućih 33:29, s obzirom na jačinu igračkog kadra, dužinu kadra, i na kraju krajeva razliku u organizaciji i finansijama.

Goste je sa sedam golova predvodio iskusni hrvatski pivot Renato Sulić koji je bio vrlo raspoložen i postigao sedam golova, a na drugoj strani po toliko su postigli Milan Đukić i Mirko Mikić, najbolji pojedinci Borca.

TOK UTAKMICE:

Borac je poveo golom Đukića. Ivančik je izjednačio na 1:1.Golom Mirka Mikića poslije kontranapada Borac je povisio na 4:2, ali se Vesprem brzo vratio i preokrenuo na 5:4, a poslije promašenog zicera Đukića otišao na 6:4, zatim i 7:4.

Seriju Vesprema od 5:0 prekinuo je Nikolić, a Borac je poslije minusa 5:8 stigao u 15. minutu na samo gol zaostatka 7:8. Trener Borca Igor Rađenović bio je primoran pozvati tajm aut poslije nove serije Mađara koji su koristili slabosti odbrane Borca i u 19. minutu poveli 11:7.

Ovaj potez urodio je plodom i Borac je smanjio na 8:11, a mogao je da priđe i na dva gola zaostatka da golman Haseljić nije bacio kontru u prazno, što je Vesprem kaznio novim golom. Imali su gosti i pet razlike (13:8), Borac se uspio prići na 13:10, poslije prve odbrane Haseljića.

Bila je to prva uspješna odbrana golmana Borca, igrao se 24. minut.

Ipak, golman Borca je vrlo brzo upisao još dvije odbrane a Banjalučani nisu dozvolio gostima da iskoriste igrača više poslije isključenja Bezbradice.

Na odmor se otišlo sa prednošću Vesprema 15:12 pošto je Mikić pet sekundi prije kraja zabio iz sedmerca, a gosti u tih preostalih pet sekundi nisu uspjeli da postignu gol.

Golovima Ruezge i Sulića gosti su otišli na 19:14, a eventualnu novu seriju zaustavio je obranom Haseljić, a na drugoj strani pogodio je Đukić za 20:15.

U 41. minutu Vesprem je stigao na sedam razlike, poslije trećeg gola Ruezge na utakmici. Roland Mikler bio je nasavladiv i poslije njegove 12 odbrane Nađi je povisio na 25:17.

Nije se predavao Borac ni kada su gosti otišli na 27:19 i poslije tajm auta Međedovića smanjili su na 27:22, iskoristivši tako isključenje Terzića zbog grubog faula. Deset minuta prije kraja golom Mikića Borac je prišao na 24:28 što je probudilo i banjalučku publiku.

Uslijedile su dve sumnjive sudijske odluke, prvo je dosuđen jedan faul na isteku napada Vesprema a potom nije zaustavljena igra kod povrede Obradovića, i banjalučki Borik s pravom je negodovao.

Borac je igrao sa igračem manje poslije isključenja Trivundže na 30:26, ali je na drugoj strani isključen Cajc i igralo se pet na pet. Profitirali su gosti koji su otišli na 32:27, a Borac je iskoristio 20 sekundi sa igračem više i vratio se na "minus četiri".

Bh. reprezentativac Mirsad Terzić postigao je gol u posljednjem napadu, Obradović je postavio konačnih 33:29.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC