• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REGATA BANJALUKA-BEOGRAD: Kiša ispratila raftere

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Druga rafting regata Banjaluka-Beograd, u toku koje će rafteri za 18 dana preći 505 kilometara, startovala je danas iz Banjaluke. Rafteri bi u glavni grad Srbije trebalo da stignu 28. septembra.

 REGATA BANJALUKA-BEOGRAD: Kiša ispratila raftere Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Druga rafting regata Banjaluka-Beograd, koja će trajati od 11. do 28. septembra, startovala je danas iz Banjaluke, a prvog dana rafteri će preći dionicu od Banjaluke do Laktaša.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Srećan put i uspješan završetak regate, rafterima su poželjeli gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić, ministarka porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, te direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Ostoja Barašin.

"Prošle godine kada smo organizovali Prvu regatu Banjaluka-Beograd, najavili smo da ovo treba da bude dobra sportsko-turistička manifestacija, čime bismo povezali gradove, narode i države. U sklopu realizacije sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije, ova regata upotpuniće smisao da je narod povezan raznim kanalima, a jedan od njih su i rijeke Vrbas i Sava", poručio je Gavranović.

Raftere je na 505 kilometara dug put ispratila kiša. Ipak, predsjednik Rafting kluba "Kanjon" iz Banjaluke i predsjednik Kajak-kanu i rafting saveza Republike Srpske i BiH Aleksandar Pastir istakao je da učesnicima odgovaraju ovakvi uslovi.

"Rafteri su navikli na ovakve uslove. Oni vole kišu zbog brze vožnje, tako da nam ona neće pokvariti užitak. Za razliku od prošle godine, kada smo imali ekstremno niske vode i veslali 12-14 sati dnevno, za nas će sada biti uživanje po veoma visokoj vodi", poručio je Pastir.

...
Izvor: YouTube
 On je naglasio da regata za cilj ima povezivanje klubova, opština, spasilačkih ekipa, civilnih zaštita…

"Tokom majskih poplava, Kajak-kanu i rafting savezi Republike Srpske i BiH i Balkanska liga u raftingu pokazali su da možemo da odgovorimo svakoj situaciji", istakao je predsjednik KKS RS i BiH i dodao:

"U Šamcu osnivamo jedan zajednički klub, u Bijeljini drugi, dok u nekim drugim opštinama već imamo klubove. Radimo na obuci raznih jedinica i pojedinaca, a sa nama su danas krenuli i pripadnici Oružanih snaga BiH, te specijalna jedinica SIPA-e, koji će sa nama odraditi dio obuke. Visok nivo rijeke Save omogućiće nam da obučimo neke nove momke raznim tehnikama spašavanja", poručio je Pastir.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Drugu godinu zaredom na regati Banjaluka-Beograd učestvovaće i devetnaestogodišnji Uroš Puzović iz Priboja.

"Prošle godine bio je veći pritisak, ali sigurno da i sada ima određene treme. Osjećaj je neopisiv, to treba doživjeti. Najljepši osjećaj je kada nakon dugog puta stignete u Beograd. Imate osjećaj da poslije toga ne postoji stvar u životu koju ne možete da uradite", istakao je Puzović, koji će voziti kataraft (čamac sa platformom za jednog veslača).

Tokom osamnaestodnevne regate na rijekama Vrbas i Sava, učesnici će proći kroz Banjaluku, Laktaše, Srbac, Brod, Šamac, Orašje, Brčko, Bijeljinu, Sremsku Mitrovicu, Šabac, Obrenovac i Beograd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC