• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jasna Šekarić već deo olimpijske istorije!

Srpska reprezentativka u streljaštvu osvajanjem sedmog mesta na SP u Granadi obezbedila vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Biće to njeno osmo, rekordno učešće na OI.

 Jasna Šekarić već deo olimpijske istorije! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Znate li gde će Jasna Šekarić biti 2016. godine? Na Olimpijskim igrama u Riju, jer je već sada stekla pravo nastupa na tom takmičenju.

Ona je na Svetskom prvenstvu u Granadi osvojila sedmo mesto u disciplini vazdušni pištolj i tako obezbedila olimpijsku vizu za Rio de Žaneiro.

 Ukoliko prihvati tu vizu Jasni Šekarić će to biti osmo učešće na Olimpijskim igrama u karijeri, čime će postati takmičarka sa najviše nastupa na OI u istoriji.

Prema statistici više učešća samo imaju kanadski mačevalac Jan Milar, koji je čak deset puta bio u sastavu olimpijske reprezentacije, dok su austrijski takmičar u jednjenju Hubert Rudašl i letonski strelac Afanasij Kuzmins devet puta učestvovali na Olimpijskim igrama. Međutim, nijedna žena nema više nastupa od Jasne Šekarić.

Jasna je zahvaljujući srećnoj zvezdi stigla do olimpijske vize. U toj disciplini obezbeđivalo ih je šest prvoplasiranih takmičarki, ali pošto je šestoplasirana Mađarica Renata Tobai Sike već osvojila normu MK pištoljem, prošla je Jasna Šekarić.

Zlatna medalja u disciplini vazdušni pištolj na SP u Granadi pripala je Korejki Ji Hae Jung sa 197,4 kruga, srebro Oleni Kostevič iz Ukrajine sa 196,7 a bronzana medalja takmičarki iz Tajvana Čia Jing Vu sa 177 krugova.

Jasna Šekarić, koja će 2016. imati 51. godinu, u karijeri je učestvovala na sedam olimpijskih igara od 1988. u Seulu do Londona 2012. i osvojila pet medalja - zlato 1988. u Seulu, srebra 1992. u Barseloni, 2000. u Sidneju i 2004. u Atini i bronzu 1988. u Seulu.

Ovo je druga olimpijska viza za Rio za Olimpijski komitet Srbije i Streljački savez Srbije. Pre Jasne Šakari olimpijsku vizu, koja pripada nacionalnom olimpijskom komitetu u nacionalnoj streljačkoj federaciji, donela je Andrea Arsović u takmičenju vazdušnom puškom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC