• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I toplo i hladno, ali Jelena ide dalje

Autor mondo.rs

Srpska teniserka na startu turnira u Vuhanu pobedila Kristinu Mekhejl u razmeni brejkova i izborila plasman u drugo kolo.

Jelena Janković je prošla u drugo kolo turnira u Vuhanu.

Srpska igračica je duel protiv Amerikanke Kristine Mekhejl dobila rezultatom 6:4, 6:4, iako je opet imala uspona i padova.

U prvom setu Džej Džej je uspela da napravi preokret, jer je gubila rezultatom 4:2, a onda je u svom prepoznatljivom stilu zaigrala kao što može i ume i sa četiri gema u nizu stigla do vođstva. Na krilima te igre letela je po terenu i u nastavku. Imala je vođstvo od 4:2, kada je počela da popušta. Mekhejl je krenula da uzvraća istom merom (4:4), ali je Jelena na vreme zaustavila kola koja su krenula nizbrdo. Napravila je brejk, a zatim sigurno dobila gem na svoj servis i okončala duel u svoju korist.

Džej Džej će za narednu rivalku imati još jednu Amerikanku - Koko Vandevege, koja je bila bolja od Nemice Anike Bek (6:3, 6:2), koja je do glavnog žreba stigla kao "laki luzer", nakon što je Viktorija Azarenka otkazala učešće.

Jankovićeva, koja je deseti favorit za titulu u Vuhanu, i sedam godina mlađa Vandevege do sada su odigrale četiri meča, a učinak je polovičan - svaka je ostvarila po dve pobede.

Prva dva dobila je Jelena, već davne 2008. i 2011. godine, dok je Amerikanka, 38. igračica sveta, bila bolja u Stenfordu 2012. i ove godine u Montrealu.

Turniru Vuhanu igra se za nagradni fond od 2,44 miliona dolara, a pobednici će uz 900 WTA bodova pripasti i ček od 441.000 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC